Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γιατί δεν πρέπει να καταριέστε

http://agiotokos-kappadokia.gr
Ρώτησαν κάποτε το Άγιο Παίσιο, πότε πιάνει η κατάρα;
Η κατάρα πιάνει ,όταν υπάρχει  στη μέση αδικία. Αν για παράδειγμα  κάποια κοροϊδέψει μια πονεμένη ή της κάνει ένα κακό και η πονεμένη την καταρασθεί ,πάει, χάνεται το σόι της. Όταν δηλαδή κάνω κακό σε κάποιον και εκείνος με καταριέται , πιάνουν οι κατάρες του. Επιτρέπει ο Θεός και πιάνουν , όπως επιτρέπει λ.χ. να σκοτώσει ένας κάποιον άλλον. Όταν όμως δεν υπάρχη αδικία, τότε η κατάρα γυρνά πίσω σε αυτόν που την έδωσε.
Και πως γλυτώνει κάποιος από την κατάρα;

Με την μετάνοια και την εξομολόγηση. Έχω υπόψιν μου πολλές περιπτώσεις . Άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν από κατάρα, όταν το κατάλαβαν ότι τους καταράσθηκαν γιατί  είχαν φταίξει, μετάνοιωσαν ,εξομολογήθηκαν και τακτοποιήθηκαν. Αν αυτός που έφταιξε πη: « Θεέ μου, έκανα αυτό και αυτό, συγχωρεσέ με …  » και εξομολογηθεί με πόνο και ειλικρίνεια, τότε ο Θεός θα τον συγχωρήση. Θεός είναι.
Και τιμωρείται μόνον αυτός που δέχεται την κατάρα ή και αυτός που την δίνει;
Αυτός που δέχεται την κατάρα, βασανίζεται σε αυτήν την ζωή ,θα βασανίζεται και στην άλλη, γιατί ως εγκληματίας θα τιμωρηθεί εκεί από τον Θεό, αν δεν μετανοήσει και δεν εξομολογηθεί.  Γιατί, εντάξει, μπορεί κάποιος να σε πείραξε. Εσύ όμως με την κατάρα που δίνεις, είναι σαν να παίρνεις το πιστόλι και να τον σκοτώνεις. Με ποιο δικαίωμα το κάνεις αυτό; Ό,τι κι να  σου έκανε ο άλλος ,δεν έχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις . Για να καταρασθεί κανείς, σημαίνει ότι έχει κακία. Κατάρα δίνει κανείς ,όταν το λέει με πάθος, με αγανάκτηση.
Πολλές φορές, αρρώστιες και ατυχήματα, οφείλονται σε κατάρες. Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι η κατάρα, αλλά ακόμα και η αγανάκτηση των γονέων, πιάνει πάρα πολύ.
Όμως και η ζήλεια, όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτή είναι η λεγόμενη βασκανία. Είναι η δαιμονική ενέργεια.
Όταν κανείς λέει κάτι με φθόνο, τότε πιάνει το «μάτι». Σε αντίθεση με την ευχή που βγαίνει, από την καρδιά. Αυτή είναι θεϊκή ευχή.
Δηλαδή και μόνο ο πόνος που νοιώθει κανείς για κάποιον, είναι σαν ευχή. Η αμαρτία όμως είναι αυτή, που φέρνει τις συμφορές.
Υπάρχουν άπειρες ιστορίες και παραδείγματα που μας φανερώνουν γιατί δεν πρέπει να καταριώμαστε. Ούτε να λέμε ας το βρει από το Θεόν. Και αυτό αμαρτία είναι. Ο γέροντας δίνει το δρόμο. Μετάνοια και ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.
Γ.Ν

http://agiotokos-kappadokia.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.