Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Το “πολυεργαλείο” πράσινο σαπούνι: 15 απίθανες χρήσεις

http://proionta-tis-fisis.com/
Οι περισσότεροι το συνδέουμε με τη γιαγιά, τον παππού, τις εποχές που πηγαίναμε ταξίδι στο χωριό και μπαίνοντας στο μπάνιο βλέπαμε ένα πράσινο αντικείμενο δίπλα στο νιπτήρα. Το πράσινο σαπούνι, (http://proionta-tis-fisis.com/?s=%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9 )  που με αυτό «μεγάλωσαν» γενιές και γενιές, μπορεί να θεωρείται άβολο λόγω όγκου (είναι πράγματι απορίας άξιο πώς το χρησιμοποιούσαν…) και ξεπερασμένο, με τόσα κρεμοσάπουνα (http://proionta-tis-fisis.com/?s=%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD  και αφρόλουτρα (http://proionta-tis-fisis.com/?s=%CE%B1%CF%86%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81) να κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο ακόμα και σήμερα θεωρείται το πιο ασφαλές για την προσωπική μας υγιεινή. Και όχι μόνο:

Το πράσινο σαπούνι μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς άλλους τρόπους στο καθημερινό μας νοικοκυριό, πραγματικά να αποτελέσει το «πολυεργαλείο» μας.
Καθαριστικό πατώματος
Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.
Αφρός ξυρίσματος
Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.
Καθαριστικό ρούχων
Ειδικά όταν πρόκειται για καλύμματα, κουρτίνες, σεντόνια κτλ. Αν τα τοποθετήσουμε στη γεμάτη νερό μπανιέρα, τα πλύνουμε καλά με πράσινο σαπούνι και μετά τα βάλουμε και στο πλυντήριο θα διαπιστώσουμε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα.
Και βέβαια το απορρυπαντικό για το πλυντήριο, το φτιάχνουμε μόνοι μας, πάλι με πράσινο σαπούνι: Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου σε 10 λεπτά! (http://proionta-tis-fisis.com/ftiaxte-moni-sas-aporripantiko-plintiriou-se-10-lepta/ )
Φυτοφάρμακο
Δημιουργήστε ένα διάλυμα από νερό και 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Ψεκάστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα τα φυτά του μπαλκονιού ή τα δέντρα του κήπου. Η μελίγκρα εξαφανίζεται και τα φυτά αποκτούν μια απόλυτα υγιή όψη.
Και μείνετε μακρυά από τα χημικά, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι λύνουν: Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία. (http://proionta-tis-fisis.com/fitofarmaka-igiia-ke-pediki-igiia )
Καθαριστικό τζαμιών
Βουτάμε τα ειδικά πανάκια για το καθάρισμα των τζαμιών σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό, περνάμε τα τζάμια και μετά τα ξεβγάζουμε με νερό. Καλύτερα και από εφημερίδα…
Ιδανικό αντισηπτικό για μπάνιο και κουζίνα
Για την απόλυτη καθαριότητα μπάνιου και κουζίνας, αναμείξτε άφθονη σαπουνάδα από σαπούνι με λευκό ξίδι και καθαρίστε είδη υγιεινής, νεροχύτες, αλλά και το εσωτερικό του ψυγείου.
Απωθεί τα έντομα
Αν έχετε ενοχλητικά έντομα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε κομμάτια από σαπούνι σε διάφορα σημεία. Τα έντομα θα μείνουν μακριά!
Λιπαίνει επιφάνειες
Αν έχουν «φρακάρει» τα συρτάρια ή τα παράθυρα, τότε υπάρχει ένα μυστικό που θα σας βοηθήσει! Τρίψτε ένα σαπούνι στο κάτω μέρος των ραγών για να γλιστρήσει το συρτάρι. Για τα παράθυρα, τρίψτε το σαπούνι στα συρόμενα σημεία.
Δίνει όμορφο άρωμα
Τοποθετήστε μια μπάρα από το αγαπημένο σας σαπούνι, το οποίο θα τυλίξετε σε λίγο τούλι, μέσα στη βαλίτσα ή τα συρτάρια σας για να κρατήσετε φρέσκο το άρωμα τους. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητό σας. Μια μπάρα από αρωματικό σαπούνι σίγουρα θα δώσει όμορφη μυρωδιά στον χώρο.
Αφαιρεί τους λεκέδες
Αντί να δαπανάτε ένα σωρό χρήματα σε σπρέι κατά των λεκέδων δοκιμάστε το σαπούνι. Απλά βρέξτε και τρίψτε το πάνω στο λεκέ πριν το πλύσιμο.
Κρατά μακριά τις βρωμιές από τα νύχια
Πριν κάνετε οποιαδήποτε δουλειά στον κήπο σας, ξύστε τα νύχια σας πάνω από ένα σαπούνι. Η ποσότητα του σαπουνιού που θα εισχωρήσει θα κρατήσει τη βρωμιά από τα νύχια σας.
Ανακουφίζει από έντομα
Τρίψτε μια βρεγμένη πλάκα σαπουνιού πάνω στο τσίμπημα που μόλις ανακαλύψατε στο χέρι σας και θα ανακουφιστείτε πολύ γρήγορα!
«Ξεκολλάει» το φερμουάρ και το δαχτυλίδι
Αν το φερμουάρ από το τζιν ή και από… την βαλίτσα σας έχει κολλήσει, τρίψτε το επίμαχο μέρος με λίγο σαπούνι. Θα χαλαρώσει κατευθείαν και εσείς θα κάνετε την δουλειά σας. Αν, πάλι, σας έχει κολλήσει το δαχτυλίδι στο δάχτυλο, πλύνετέ το με νερό και σαπούνι.
Απολυμαίνει τα σκεύη
Το σαπούνι (και ειδικά το πράσινο) τα καταφέρνει θαυμάσια στο νεροχύτη αφού έχει τέλεια απολυμαντική δράση και ξεπλένεται εύκολα, χωρίς να αφήνει χημικά κατάλοιπα. Είναι ιδανικό για ανοξείδωτα σκεύη και κατσαρόλες.
Τι καλλίτερο λοιπόν, από ένα υγρό πιάτων φτιαγμένο από πράσινο σαπούνι: Σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων, εύκολα και απλά!  (http://proionta-tis-fisis.com/spitiko-aporripantiko-piaton-efkola-ke-apla )
Δεν χαράζει τα κρύσταλλα και τα τζάμια
Επειδή τα κρυστάλλινα είδη χαράζουν εύκολα, μπορείτε να τα πλένετε χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι με νερό (κατά προτίμηση κρύο) και σαπούνι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα τζάμια.
«Τροφή»: Και μία ακόμη 16η χρήσιμη λύση που μας έδωσε φίλη της σελίδας και την ευχαριστούμε πολύ: ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ
Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικές λύσεις για την καθαριότητα, διότι τα καθαριστικά/απορρυπαντικά του εμπορίου είναι από επικίνδυνα χημικά: Επικίνδυνη ουσία για το συκώτι σε σαπούνια, καθαριστικά και οδοντόκρεμες  (http://proionta-tis-fisis.com/epikindini-ousia-gia-to-sikoti-se-sapounia-katharistika-kai-odontokremes )

http://proionta-tis-fisis.com/to-poliergaleio-prasino-sapouni-15-apithanes-hsiseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.