Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ταχίνι η υπερτροφή για υγιεινή διατροφή

votanonkipos.gr

Όσοι δεν νηστεύουν τακτικά ή δεν ακολουθούν μια σωστή και υγιεινή διατροφή ίσως να μην γνωρίζουν καθόλου για το ταχίνι, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα οφέλη που μπορεί να παράσχει στον οργανισμό μας η συγκεκριμένη τροφή, είναι τόσα πολλά που το κατατάσσουν στην κατηγορία των superfoods.

Αποτελεί μια τροφή με πλούσια θρεπτική αξία, αφού περιέχει φυσική πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και αρκετά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Φτιάχνετε από τους σπόρους του σουσαμιού οι οποίοι αλέθονται και τροποποιούνται κατάλληλα ώστε να μας δώσουν ως τελικό αποτέλεσμα το ταχίνι.

Τι κέρδος έχετε σε μια μόνο κουταλιά ταχίνι

Ενέργεια 89 θερμίδες

Πρωτεΐνη 2,55 γρ.

Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.

Υδατάνθρακες 3,18 γρ.

Φυτικές ίνες 1,4 γρ.

Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.

Ασβέστιο 64 mg

Σίδηρος 1,34 mg

Μαγνήσιο 14 mg

Φώσφορος 110 mg

Κάλιο 62 mg

Νάτριο 17 mg

Ψευδάργυρος 0,69 mg

Χαλκός 0,242 mg

Μαγγάνιο 0,218 mg

Σελήνιο 0,3 μg

Θειαμίνη 0,183 mg

Ριβοφλαβίνη 0,071 mg

Νιασίνη 0,818 mg

Παντοθενικό οξύ 0,104 mg

Βιταμίνη Β6 0,022 mg

Φυλλικό οξύ 15 μg

Βιταμίνη E 0,04 mg

Πως ενισχύει τον οργανισμό

Προστατεύει τον οργανισμό μας από τους οξειδωτικούς παράγοντες, που μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και διάφορες μορφές καρκίνου.

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων στο σώμα.

Λόγω των θρεπτικών και ωφέλιμων συστατικών του εμποδίζει την οξείδωση των λιπαρών οξέων, που αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη δημιουργία της αθηροσκλήρωσης.

Συμβάλλει επίσης στη μείωση της χοληστερίνης  και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, σε αυτό βοηθούν οι λιγνάνες που περιέχονται στο ταχίνι.

Είναι ιδανική τροφή για διαβητικής καθώς έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ταχίνι: Μια υπερτροφή βγαλμένη από τη φύση

Superfood ονομάζουμε μια τροφή που σε μικρή ποσότητα συγκεντρώνει πληθώρα ευεργετικών και ωφέλιμων για τον οργανισμό συστατικών συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας μας. Το ταχίνι ανήκει σε αυτή την κατηγορία και επιπλέον πρόκειται για μια ελληνική τροφή που όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου φτιάχνεται από το σουσάμι.

Η τακτική κατανάλωση του στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να βοηθήσει στην πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που έχει  ανάγκη ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, πρωτεΐνη, πολυακόρεστα λιπαρά, μαγνήσιο, ψευδάργυρο κ.α. Όλα αυτά που προαναφέραμε κατατάσσουν το ταχίνι σε μια ωφέλιμη τροφή για όσους θέλουν να προάγουν την υγεία βοηθώντας τους στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, την προστασία της καρδιάς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

http://www.votanonkipos.gr/2016/04/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.