Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Θα στείλει μετάνοια, και μάλλον θα είναι και επώδυνη. Παρ’ όλα αυτά, εμάς τους ορθοδόξους, και ειδικά τους Έλληνες, δεν μας προορίζει μόνον για την μετάνοια

http://agiotokos-kappadokia.gr
Ο Κύριος από εμάς τους Έλληνες δεν περιμένει μόνον μετάνοια, αλλά αγιότητα λόγων και πράξεων.
Προσωπικά νομίζω, ότι δεν θα κριθούμε όλοι με τα ίδια μέτρα και σταθμά από τον Κύριο. Π.χ. ένας μουσουλμάνος ή ένας βουδιστής που θα ακολουθήσει την ορθοδοξία θα καταταχθεί εύκολα μεταξύ των Ομολογητών του Κυρίου.
Όσον αφορά εμάς τους Έλληνες, που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε ΜΕΣΑ στην ορθοδοξία, νομίζω ότι, ο Κύριος, για να μας κρίνει, θα τοποθετήσει δίπλα μας τα μεγαθήρια της αγιότητας όπως: Παίσιος, Πορφύριος, Τσαλίκης κλπ. Και τότε, ας ελπίσουμε να μην ακούσουμε: «εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής…».
Πρέπει να ξεπεράσουμε το να πολεμάμε για να επιτύχουμε τα βασικά και αυτονόητα: μετάνοια, τακτική εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, ελεημοσύνες, προσευχή, εκκλησιασμός, μελέτη της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, αγρυπνίες, πόλεμος με τα πάθη, κλπ. Αυτά πρέπει να είναι στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. Αλλιώς η Χάρη δύσκολα παραμένει συνεχώς δίπλα μας.
Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και με «βία» στην αγιότητα.
Ο Κύριος, νομίζω, δεν θα αλλάξει το σχέδιο που μας αποκάλυψε με τους Άγιους Πατέρες μας, για μας και την πατρίδα μας, επειδή εμείς «βαριόμαστε» να μετανοήσουμε. Θα στείλει μετάνοια, και μάλλον θα είναι και επώδυνη, αφού δεν αλλάζουμε. Παρ’ όλα αυτά, εμάς τους ορθοδόξους, και ειδικά τους Έλληνες, δεν μας προορίζει μόνον για την μετάνοια. Αυτό είναι δικό μας θέμα, προσωπικό.
Εμείς, οι ορθόδοξοι, συλλογικά, είμαστε η εμπροσθοφυλακή Του εδώ στη γη και αυτό είναι ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΟΛΥ, ΤΙΜΗΤΙΚΟ!!! Θα έχουμε πολύ σοβαρή αποστολή να επιτελέσουμε! Φανταστείτε πως θα νιώθουμε, αν μετά από αυτά που φαίνεται ότι έρχονται, μας ρωτούν για την ορθοδοξία και εμείς είμαστε, όχι μόνον αμετανόητοι, αλλά και … ακατήχητοι!
Δεν πειράζει αν η κατάσταση είναι δύσκολη ή είμαστε λίγοι. Ο Κύριος των Δυνάμεων, ο Δεσπότης Χριστός, είναι δίπλα και βλέπει. Δεν θα μας αφήσει να «πνιγούμε». Εμείς πρέπει να …υπερ-προσπαθούμε ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τα δικά μας μηδενικά, ο Κύριος θα τα κάνει εκατομμύρια όπως έλεγε και ο αγαπημένος μας Άγιος, ο Προφήτης Παϊσιος.
Ισαάκ
Από το forum του Έκτακτου Παραρτήματος 
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/10/blog-post_958.html
http://agiotokos-kappadokia.gr/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1/      (11/6/2017    42)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.