Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Να μην αγωνιούμε για το πότε θα γίνουν τα γεγγονότα, αλλά όταν γίνουν να αγωνιούμε σε ποιά κατάσταση θα είναι η ψυχή μας

http://agiotokos-kappadokia.gr/
Κήρυγμα Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου στην Αγρυπνία που τελέσθηκε προς τιμή του νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου εξ Ορούντης (29 Νοεμβρίου), στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά στο χωριό Ορούντα της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (28-29.11. 2016).

Ο Άγιος Φιλούμενος σε ένα γράμμα του γράφει κάτι που μας ενδιαφέρει όλους, αλλά πιο πολύ εμένα που μιλάω για τις προφητείες, του έστειλαν τα αδέρφια του ένα βιβλίο με προφητείες, και ο άγιος απαντά σας ευχαριστώ για το βιβλίο, που μου στείλατε, είναι αρκετά ωφέλιμο, βεβαίως εμείς οι Χριστιανοί, δεν πρέπει να αγωνιούμε για το πότε θα γίνουν κάποια γεγγονότα, αυτό που πρέπει να αγωνιούμε είναι όταν θα γίνουν τα γεγγονότα σε ποιά κατάσταση θα είναι η ψυχή μας. Αυτό είναι πάρα πολύ επίκαιρο, και θα πρέπει κι εμείς να έχουμε λίγη αγωνία, όχι για το τι θα γίνει, όχι για το που θα γίνει, ούτε για το πότε θα γίνουν, και ο τόπος και ο χρόνος και η ποσότητα, ανήκουν στο Θεό.
Αυτό που ανήκει σε μας και είναι αποκλειστική μας ευθύνη, είναι αυτά τα μεγάλα γεγγονότα, που οι άνθρωποι του Θεού προφήτεψαν, που και αυτός ο Άγιος Φιλούμενος προφήτεψε, ότι θα συμβούν, και ήδη έχουν αρχίσει να συμβαίνουν, πως θα μας βρουν εμάς. Εύχομαι όταν θα αρχίσουν τα σοβαρότερα γεγγονότα, και όταν θα αναπτύσσονται, να μας βρουν εν Μετανοία, και αγρυπνία, και να επαγρυπνούμε στην καρδιά μας, την οικογένειά μας, στη Μητρόπολή μας, στη νήσο μας, στην Ορθοδοξία μας. και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε κι εμείς μερίδα από την ομολογία, από το μαρτύριο, του Αγίου Φιλουμένου. Το μαρτύριο του Αγίου Φιλουμένου ήταν προφητικό. Συνέβει το 1979.Λίγο αργότερα μαρτύρησε ένας Ρώσος νεαρός. Ο Ευγένιος Ραντιόνοβ. Του έκοψαν το κεφάλι οι Τσετσένοι. Αυτοί οι δύο μάρτυρες είναι οι πρώτοι άγιοι, της νέας τάξης του Αγίου Πνεύματος, το οποίο αναδεικνύει μάρτυρες και ομολογητές .Ακουθούν πληθώρα μαρτύρων στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και σε άλλες χώρες, έχουν γεμίσει το κόσμο, Δόξα τω Θεό. Μία εκκλησία που γεννά μάρτυρες,σημαίνει ότι έχει το Αγιο Πνεύμα.
πηγή:http://www.immorfou.org.cy/speeches-mitropoliti/1394-agfilomol2016.html
https://simeiakairwn.wordpress.com
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/12/blog-post_422.htm       (17/12/2017    115)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.