Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Τι προσφέρει το καρότο στην υγεία: Αντικαρκινικές ιδιότητες και τι ισχύει με την όραση

pentapostagma.gr
Το καρότο συχνά αναφέρεται ως το “απόλυτο λαχανικό” για την υγεία και όχι άδικα. Αλλά πώς και γιατί απέκτησε το καρότο μια τέτοια καλή φήμη και τι ακριβώς προσφέρει στην υγεία μας;
Πιστεύεται ότι το καρότο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο σημερινό Αφγανιστάν πριν από χιλιάδες χρόνια ως μια μικρή διχαλωτή μοβ, ή κίτρινη ρίζα με ξυλώδη υφή και πικρή γεύση, η οποία δεν μοιάζει σχεδόν σε τίποτα με το καρότο που γνωρίζουμε τώρα.
Μοβ, κόκκινα, κίτρινα και λευκά καρότα είχαν καλλιεργηθεί πολύ πριν την εμφάνιση και επικράτηση του πλέον δημοφιλούς πορτοκαλί καρότου, το οποίο αναπτύχθηκε και σταθεροποιήθηκε από Ολλανδούς καλλιεργητές κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.