Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Όταν ο ανθρωπος τάξει, είναι υποχρεωμένος να το πράξει.

Λέει η Αγία Γραφή: Εύξασθε και απόδοτε Κυρίω τω Θεώ ημών (Ψαλμοί 75,12). Όταν ο ανθρωπος τάξει, είναι υποχρεωμένος να το πράξει. Συνήθως πολλοί που έχουν κάνει τάματα, ζητούν στη συνέχεια από τον πνευματικό τους, να τους σβήσει το τάμα που έκαναν. 
Όχι ο Πατριάρχης, όλα τα πετραχήλια του κόσμου να μαζευτούνε, δεν πρόκειται να λυθεί, δεν μπορεί να σβήσει το τάμα!
Είναι ιδεάζουσες οι περιπτώσεις που τα κρίματα του Θεού θα το λύσουν. Θα έπρεπε να να σκεφτείς πριν υποσχεθείς και τάξεις.
Η συνείδησή σου, θα σε φωνάζει για αυτό που έχεις υποσχεθεί, ώστε να μην αποδειχτείς ψεύτης και κολαστείς ως ανακόλουθος και ψευταράς απέναντι στον Άγιο, στην Παναγία ή στον Χριστό.
Λέει πολύ σωστά ο λαός μας: Μην τάξεις του Αγίου κερί και του μικρού παιδιού κουλούρα, γιατί θα σου το ζητάνε και θα γκρινιάζουν μέχρι να εκπληρώσεις το τάμα σου. Όχι ότι ο Άγιος έχει την ανάγκη μας, αλλά για το καλό μας ζητούν να εκπληρώσουμε το τάμα μας, για να μην φανούμε απέναντί τους ψεύτες.
Μια μάνα είχε ένα παιδί 2 ετών, που έπασχε από μια σπάνια αρρώστια. Οι ιατροί δεν έδιναν καμμία ελπίδα ζωής στο παιδί. Η μάνα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, έταξε στην Παναγία, ότι άμα κάνει καλά το παιδί της, θα πήγαινε με το παιδί της στην αγκαλιά, στο μοναστήρι της Παναγίας, με τα πόδια. Ήταν περίπου μια απόσταση 12 με 13 ώρες! Το παιδί έγινε καλά, αλλά η μάνα δεν εκπλήρωσε το τάμα της.
Πέρασαν από τότε 8 χρόνια. Το παιδί όταν ήταν 2 ετών ζύγιζε 10 κιλά. Τώρα που το παιδί έγινε 40 κιλά, πώς θα εκπληρώσει το τάμα της;
Δεν βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό και ύστερα είμαστε υπόλογοι και ανακόλουθοι απέναντι στην Παναγία.
Άλλος πάλι είχε την γυναίκα του με καρκίνο. Οι ιατροί, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Και τάζει στην Παναγία της Τήνου, ότι αν γίνει η γυναίκα του καλά, θα την φέρει στην Τήνο με τη βάρκα! Η γυναίκα του γίνεται καλά. Άντε τώρα να πάει τη γυναίκα του, με βάρκα στην Τήνο... Αυτός άρχιζε να βάζει την λογική του και σκεφτόταν τους κινδύνους που έκρυβε ένα τέτοιο ταξίδι και δεν πραγματοποίησε μέχρι σήμερα το τάμα του.
Η Παναγία δεν ξέρει τους κινδύνους και εφόσον έκανε καλά την γυναίκα σου θαυματουργικώς, δεν θα σε βοηθήσει να εκπληρώσεις το τάμα σου; Είμαστε όμως ολιγόπιστοι...
Ξέρετε πόσος κόσμος είναι έτσι αμπαρωμένος από τον σατανά;
Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυξ
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=242935213377262&id=100029823541826   (2 Φεβ 2020   314)   (5 Ιουλ 2022   41/680)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.