Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

“Η Εκκλησία της Κρήτης υιοθετεί όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία”


vimaorthodoxias.gr
Ολα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση υιοθετεί η Εκκλησία της Κρήτης που σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως συζητώντας το ζήτημα του κορονοϊού.
Σ ανακοινωθέν αναφέρεται στο ζήτημα του εκκλησιασμού και της Θείας Ευχαριστίας ενώ δίνει αναλυτικές οδηγίες στους Ιερείς.
Το ανακοινωθέν αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, σε έκτακτη Σύσκεψη και συζήτησε τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού, τα οποία πρέπει να λάβει η Εκκλησία Κρήτης και ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1.      Αρχικά η Εκκλησία Κρήτης τονίζει την υποχρέωση όλων για συμμόρφωση προς τους κανόνες υγιεινής και τις εντολές των αρμοδίων Οργάνων του Κράτους, σύμφωνα και με την Ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η Εκκλησία της Κρήτης, με υπευθυνότητα υιοθετεί όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία, για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης. Το ίδιο θα πράξει σε ο,τιδήποτε άλλο χρειασθεί, σύμφωνα με την εξέλιξη της νόσου, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
2.      Η Εκκλησία της Κρήτης ανακοινώνει ότι οι Ιερές Ακολουθίες των ημερών θα τελούνται κανονικά στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή και ισχυρή σύσταση, ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους ανθρώπους και σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς, ώστε να αποφύγουν το συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους.
Εάν η εξέλιξη της νόσου στο επόμενο χρονικό διάστημα οδηγήσει την Ελληνική Πολιτεία στην απόφαση να λάβει επιπλέον έκτακτα μέτρα, τότε η Εκκλησία Κρήτης θα επανέλθει εξετάζοντάς τα με μεγάλη προσοχή.
3.      Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Η προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας γίνεται εκούσια από τους πιστούς, με εφόδιο και προϋπόθεση την αληθινή και σταθερή πίστη.
4.      Η Ιερά Αρχιεπισκοπή και οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης ανέστειλαν τις προγραμματισμένες ομιλίες, τις δραστηριότητες των Πνευματικών και Πολιτιστικών Κέντρων, διαφόρων Σχολών, Συνάξεων, Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, Κατηχητικών και όλων των Επιμορφωτικών δράσεων, καθώς και των προσκυνηματικών εκδρομών, σύμφωνα με τις Αποφάσεις των αρμοδίων Οργάνων της Πολιτείας.
5.      Το κοινό θα εξυπηρετείται στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης από ώρα 10:00 π.μ. έως 12:00 μεσ..
6.      Αναλυτικό Συνοδικό Εγκύκλιο Σημείωμα θα αναγνωσθεί την προσεχή Κυριακή στους Ιερούς Ναούς και θα δημοσιευθεί στα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης της Μεγαλονήσου για περαιτέρω σχετική ενημέρωση.
7.      Ειδικές δεήσεις θα αναπέμπονται στους Ιερούς Ναούς, κατά τις Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και κατά τη Θεία Λειτουργία των Κυριακών.
Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.