Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ο Θεός δεν είναι για όλους, αλλά για το καθένα ξεχωριστά…

e-sterea.gr
Μια σπουδαία μορφή αγάπης είναι να κάνεις υπομονή στους χρόνους και τους ρυθμούς του άλλου. Δεν ωριμάζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο ούτε στο ίδιο χρόνο. Ίσως στην σχέση μας, ο ένας προπορεύεται του άλλου ψυχικά και πνευματικά.
Ο άνθρωπος του Θεού ξέρει να περιμένει. Δεν επικρίνει την καθυστέρηση του άλλου, δεν κουνάει το δάκτυλο, δεν το παίζει δάσκαλος, έξυπνος και καταφερτζής. Γιατί δεν είναι. 
Απλά η ψυχική και πνευματική του ωρίμανση ή φώτιση συνέβη πιο γρήγορα στο κοινό δρόμο με τον σύντροφο του.
Μάθε λοιπόν ν' αγαπάς, να περιμένεις, να υπομένεις, να κατανοείς και το κυριότερο να μην καταπιέζεις τον σύντροφο σου, τα παιδιά σου, τους φίλους, στο όνομα του Θεού.
Ο Χριστός για τον κάθ' ένα από εμάς έχει τον τρόπο και τον χρόνο του. Άκουσα μια ωραία φράση από τον ηθοποιό Άρης Σερβετάλη «ο Θεός δεν είναι για όλους, αλλά για το καθένα ξεχωριστά…».
Δηλαδή ο Θεός δεν μας βλέπει ως μια μάζα ή ένα ανθρώπινο όχλο, αλλά ως πρόσωπα μοναδικά και ανεπανάληπτα. Οπότε διαμορφώνει για τον καθένα από εμάς, ένα μοναδικό μονοπάτι που μπορούμε να περπατήσουμε ακόμη και αν χρειαστεί πολλές φορές να λασπωθούμε ή να σκοντάψουμε.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι για να μάθουμε κάποτε να περπατάμε χρειάστηκε πολλές φορές να πέσουμε…
π. Λίβυος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.