Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Το λαχανικό που προστατεύει από τον καρκίνο του στομάχου

http://agiotokos-kappadokia.gr
·                                 ψ2) Χρηστικές Πληροφορίες για την υγεία
Ο γαστρικός καρκίνος ή καρκίνος του στομάχου είναι πιθανότερο να προσβάλλει ασθενείς με ιστορικό γαστρικού έλκους, όπως προκύπτει από τις επιδημιολογικές μελέτες.
Το 80% των κρουσμάτων επίμονου γαστρικού έλκους οφείλονται στο ελικοβακτήριο του πυλωρού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά 70 γραμμάρια ενός συγκεκριμένου λαχανικού επί δύο μήνες, μπορούν να προστατευθούν από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
Τα φρέσκα βλαστάρια αυτού του λαχανικού περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες σουλφονυλουρία, ένα βιοχημικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται ότι πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων στο έντερο που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τα χημικά που καταστρέφουν το DNA και τις φλεγμονές.
Είναι γνωστό ότι η σουλφονυλουρία είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο προφυλάσσει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori), το μικρόβιο που προκαλεί γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου.
Στη μελέτη τους, οι ερευνητές έδωσαν σε 25 ανθρώπους στην Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν μολυνθεί με το H.pylori, 70 γραμμάρια την ημέρα από βλαστάρια μπρόκολων επί δύο μήνες.
Σε άλλους 25, που επίσης είχαν μολυνθεί από το ίδιο μικρόβιο, έδωσαν την ίδια ποσότητα από βλαστάρια αλφάλφα, που δεν περιέχουν σουλφονυλουρία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Αντικαρκινικού Κέντρου Χημειοπροφύλαξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, τα βλαστάρια από τα μπρόκολα (δηλαδή τα baby μπρόκολα) έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα από σουλφονυλουρία σε σχέση με τα ώριμα μπρόκολα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού καρκινογόνο.
onmed.gr
http://agiotokos-kappadokia.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.