Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ανοιχτή Επιστολή Προς Ιατρούς Και Κάθε Πολίτη

epirus-tv-news.gr/
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ
NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3418/2005
ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.
Άρθρο 12 Συναίνεση του ενημερωμένου ασθενή
1. Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.
2. Προϋποθέσεις της έγκυρης συναίνεσης του ασθενή είναι οι ακόλουθες:
α) Να παρέχεται μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο.
β)....
γ) Η συναίνεση να μην είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή ΑΠΕΙΛΗΣ και να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη.
Ό,τι καταστρατηγεί τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας παύει να είναι ιατρική, παύει να είναι επιστήμη. Αυτό ακριβώς έκαναν οι γιατροί του Χίτλερ, όπως πχ. ο Καρλ Μπραντ που ήταν αυτός που συνέταξε τον Νόμο περί Προστασίας της Κληρονομικής(Δημόσιας ;;;) Υγείας και ο πρώτος που συνέστησε την υποχρεωτική στείρωση και ευθανασία πασχόντων. Ο Χίτλερ δήλωσε σχετικά με αυτό: "Θα έχει ως αποτέλεσμα την φυλετική ακεραιότητα του Γερμανικού λαού…"
Τέτοιου είδους ιατρική θέλουμε κυρίες/κύριοι συνάδελφοι υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων;;;
Με απειλές θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες ή με επιστήμη;
Και θέλουμε κυρίες/κύριοι συνάδελφοι να μας εκπροσωπεί ο κάθε δημοσιογράφος της τηλεόρασης;
Και εμείς το δεχόμαστε έτσι απλά, σαν να μη συμβαίνει τίποτε;
Είναι γνωστές εξάλλου οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την άσκηση της ιατρικής, που περιγράφονται με τον όρο ιατρογενής νοσηρότητα και αποτελούν πεδίο αυξανόμενου προβληματισμού και μελέτης από τη στιγμή που τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας έχουν οπλίσει τα χέρια της ιατρικής με ισχυρότατες δυνάμεις.
Ακόμα και στις κλινικές της κορυφαίας ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έρευνα διαπίστωσε ότι ιατρογενείς παρενέργειες παρατηρούνται στο 3,7% των νοσοκομειακών εισαγωγών( και το 13,6% των ιατρογενών αυτών επιπλοκών προκάλεσε το θάνατο των νοσηλευομένων). Από την ίδια έρευνα εκτιμήθηκε ότι στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν σαφώς μεγαλύτερα. Είναι προφανές πως ακόμη μεγαλύτερα θα είναι αυτά τα ποσοστά στην Ελλάδα, εκτός εάν θεωρούμε πως έχουμε καλύτερα νοσοκομεία από τις ΗΠΑ.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ιατρική Δεοντολογία καθιστά υποχρεωτική τη συναίνεση του ασθενούς και αυτή να παρέχεται βέβαια χωρίς ΑΠΕΙΛΗ(3418/2005 αρθρ 12), σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη και απαγορεύει την υποχρεωτική ιατρική πράξη και σύμφωνα με το άρθρο 338 του Ν. 4512/2018: «οποιαδήποτε απόφαση αντίθετη με τις διατάξεις του ν. 3418/2005 είναι ΑΚΥΡΗ. Αν στη λήψη των αποφάσεων αυτών έχουν συμμετάσχει ιατροί, υπέχουν πειθαρχικές ευθύνες».
Τι λένε οι ιατρικοί σύλλογοι για όλα αυτά; Γιατί σιωπούν; Γιατί αφήνουν αναπάντητο τον βομβαρδισμό απόψεων (;;;) δημοσιογράφων (και όχι μόνον) για τη θέσπιση υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων, ενώ γνωρίζουμε όλοι οι Ιατροί ότι αυτό θα μετέτρεπε την ιατρική σε όργανο καταστρατήγησης των ανθρωπίνων ελευθεριών και των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Έτσι μεταχειρίστηκε την ιατρική το χιτλερικό καθεστώς, αυτό επιζητούμε και εμείς; Η αμέλεια-αφέλεια και γενικότερα η απουσία σθεναρής αντίδρασης που επιδεικνύουν οι ιατρικοί σύλλογοι αλλά και προσωπικά ο κάθε ιατρός στην καταστρατήγηση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αυτόν δηλαδή που καθιστά την εργασία μας λειτούργημα, είναι εμφανής και αν συνεχίσουμε να σιωπούμε θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
«Ἄν εμείς σιωπήσουμε, οἱ λίθοι κεκράξονται.»
Δρ. Αθανάσιος Ι. Μαργαρίτης
Ιατρός
Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.