Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αυτό είναι το ιερό βότανο κατά του καρκίνου και των ασθενειών!

http://difernews.gr
Ήρθε αρχικά από τη Νοτιοανατολική Ασία. Θεωρείται ως ο «βασιλιάς των βοτάνων». Τα φύλλα έχουν γεύση γλυκάνισου, με μια ισχυρή, πικάντικη, συχνά γλυκιά μυρωδιά.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι του Βασιλικού, όπως της Ταϊλάνδης και ο ιερός βασιλικός, που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ασία. αρχικά στην Ινδία και σε άλλες τροπικές περιοχές της Ασίας, που έχει καλλιεργηθεί από περισσότερα από 5.000 χρόνια.
Βασιλικός-Αγιορίτικος
Το βότανο Βασιλικός συμβάλλει πολύ στην πρόληψη του καρκίνου. Κατά κύριο λόγο εμφανίζεται σε ιταλικά φαγητά, εκί εξετάζονται συχνά για να ανακαλύψουν τα μυστικά οφέλη του στην υγεία. Με αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπάρχουν ήδη πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τον Βασιλικό. Νέα Στοιχεία δείχνουν ότι ο Βασιλικός Μπορει να μειώσει την καρκινογένεση – των νέων όγκων και να συμβάλλει στην προστασία κατά του καρκίνου.
Σε δοσολογία 300mg ανά χιλιόγραμμο βάρους σώματος, το ιερό εκχύλισμα των φύλλων του βασιλικού μείωσε σημαντικά τον σχηματισμό των καρκινικών μικροπυρήνων, τα ένζυμα τα οποία μεταβολίζουν τις τοξίνες στο σώμα και την οξείδωση σε αμφότερες τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Ο Βασιλικός περιέχει πολλές πτητικές ενώσεις και άλλες ουσίες που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
Έρευνα
Πολλοί επιστήμονες έχουν κάνει έρευνες πάνω στο ιερό αυτό βότανο. Έχει αρκετές ενώσεις και ουσίες που συμβάλλουν στη μείωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα. Σε μια μελέτη που διεξήχθη, λέγεται επίσης ότι, ημερήσια πρόσληψη 40 έως 60 σταγόνες από χυμό Βασιλικού θα αποτρέψει από διάφορες ασθένειες όπως το συκώτι, το αναπνευστικό, τους νεφρούς και πολλά άλλα προβλήματα. Επίσης, βοηθά στον καρκίνο του μαστού, καρκίνο του εγκεφάλου.
Είδη με φύλλα βασιλικού
Οφέλη
1. Τα φύλλα του βασιλικού είναι αποτελεσματικά για πυρετούς και το κοινό κρυολόγημα.
2. Το βασιλικό ή Tulsi λειτουργεί ως τονωτικό των νεύρων και επίσης οξύνει τη μνήμη.
3. Ένα αφέψημα από φύλλα βασιλικού, που λαμβάνονται με μέλι και τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη βρογχίτιδα, το άσθμα, γρίπη, βήχα και το κρύο.
4. Έχει τη δύναμη να ενισχύσει τα νεφρά και βοηθάει για την καλή λειτουργία τους.
5.Τα Φύλλα βασιλικού είναι επωφελή κατά της καρδιακής νόσου και επίσης μειώνουν το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
6. Βασίλειος ή Tulsi λειτουργεί ως παράγοντας κατά του στρες.
7. Ο βασιλιάς των βοτάνων Τα φύλλα βασιλικού είναι αποτελεσματικά για να σταματήσουν το έλκος και τις μολύνσεις στο στόμα.
8. Μια πάστα των νωπών ριζών του βασιλικού είναι επίσης χρήσιμη στην περίπτωση των εντόμων και με τα δαγκώματα βδέλλες.
9. Ο Βασιλικός είναι χρήσιμος για τη μείωση πάνω από τη φυσιολογική θερμότητα του σώματος. Μπορεί να βοηθά στη θεραπεία για τον πονοκέφαλο.
Πώς να τον χρησιμοποιήσετε
1. Βράζουμε το νερό με φύλλα βασιλικού και πιείτε το σε περίπτωση πονόλαιμου.
2. Αποξηραμένος. Τον αφήνετε στον ήλιο και να γίνει σκόνη. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βούρτσισμα των δοντιών.
3. Λαμβάνοντας φύλλα βασιλικού μαζί με το μέλι για έξι μήνες, θα απομακρύνει τις πέτρες στα νεφρά μέσω του ουροποιητικού συστήματος.
4. Πάρτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα βασιλικού σε νερό και καταναλώστε το. Είναι χρήσιμο κατά της δυσπεψίας.
5. Τα φύλλα με ψιλοκομμένο βασιλικό μπορούν να προστεθούν σε λαχανικά και σαλάτες φρούτων. Διαλέξτε φύλλα γερά, κατά προτίμηση από μέτριο ή πλατύφυλλο βασιλικό. Αν έχετε βασιλικό με πολύ ψιλά φυλλαράκια θα κρατήσετε τρυφερά κλωνάρια, αφού κόψετε και πετάξετε τις κορφάδες με τα άνθη και τους σπόρους.
Σκουπίστε με χαρτί τα φύλλα, ή ξεπλύνετέ τα, αν είναι πολύ σκονισμένα, φροντίζοντας κατόπιν να τα στεγνώσετε καλά σε πετσέτα, χωρίς να τα τραυματίσετε.
Κάντε τα πακέτο, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο, συγκεντρώνοντας μαζί τόσα, όσα θα χωρέσουν σφιχτά σε ένα γυαλάκι που κλείνει καλά. Πιέστε να γεμίσει το βάζο αφήνοντας ελάχιστα κενά.
Γεμίστε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο, να σκεπαστούν τελείως τα φύλλα και να μένει κάπου 1/2 εκ. λάδι από πάνω. Κουνήστε να πάει παντού το λάδι, στα πλάγια και κάτω, χωρίς να αφήνει φουσκάλες.
Κλείστε και αφήστε τη γυάλα σε δροσερό και μάλλον σκοτεινό σημείο στην κουζίνα. Παίρνετε κάθε φορά όσα φυλλαράκια θέλετε και χρησιμοποιήστε σταγόνες από το μυρωδάτο λάδι για να ζωντανέψετε κάθε είδους σαλάτες, μαγειρευτά ή σάλτσες.
Προφυλάξεις
Σε περίπτωση εγκυμοσύνης και γυναίκες που θηλάζουν, προτείνεται να μην το χρησιμοποιούν. Είναι καλύτερα να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, για να μειωθεί ο κίνδυνος της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και μετά, όπως αναφέρει το therapeftis.blogspot. Κηπουρικά κόλπα για μικρόφυλλο ελληνικό σγουρό βασιλικό (Occimum basilicum var)
Στη γλάστρα (πάντα γλάστρα – όχι έδαφος). Πρώτον: ποτέ στον ήλιο – το πολύ ημίσκια. Δεύτερον:
Στο πότισμα προσέχουμε το νερό να πηγαίνει κατευθείαν στο χώμα και όχι στα φύλλα. Δεν ενδίδουμε στον πειρασμό του «δροσίσματος», θα κιτρινίσουν.
Τρίτον: Δεν αφήνουμε τη γλάστρα να κάθεται σε πιάτο γεμάτο νερό.
Τέταρτον: Κορφολογούμε μόλις πάει να μπουμπουκιάσει γιατί έτσι και ανθίσει χάνει το σχήμα του και αρχίζει και ξεραίνεται.

http://difernews.gr/afto-einai-iero-votano-kata-tou-karkinou-kai-ton-astheneion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.