Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Εκοιμήθηκε ο Μοναχός Ιερόθεος την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ

        Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 εκοιμήθηκε ο Μοναχός Ιερόθεος 101 ετών, αφού έζησε την Ανάσταση του Κυρίου μας, μέσα σε πνευματική χαρά και κατάνυξη.

Το πρωί της Δευτέρας παρέδωσε το πνεύμα του ειρηνικά και οσιακά, όπως ήταν όλη η ζωή του.

Στη Μονή μας προσήλθε το έτος 2010, αφού τακτοποίησε όλες τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, μετά το θάνατο της συζύγου του.

Εκάρη μοναχός από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακάριον στις 28 Αυγούστου 2011 σε ηλικία 90 ετών.

Η ζωή του στη Μονή διαπνεόταν από ταπείνωση, αγάπη και προσευχή. Τον βλέπαμε πάντα οι πατέρες της Μονής και οι προσκυνητές με το κομβοσχοίνι στο χέρι να μιλά σε όλους με ευγένεια και καλοσύνη και είχε κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση όλων μας.

Μπορούμε να πούμε ότι έγινε υπόδειγμα του μοναχού, στις δύσκολες μέρες που ζούμε με τη ταπεινή και ευσεβή ζωή του χωρίς καμμία κοσμική προβολή και διαφήμιση, που βλέπουμε καθημερινά να ταλανίζουν τη μοναχική πολιτεία, με τις διαρκείς προβολές και διαφημίσεις στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που είναι αντίθετο με τις αρχές της μοναχικής πολιτείας και ιδιαίτερα του μοναχισμού των Αστερουσίων, που το πλήθος των οσίων πατέρων εδώ και εκατοντάδες χρόνια έζησαν με ταπείνωση και αφάνεια, με την αδιάλειπτη Νοερά προσευχή.

Αωνία η μνήμη του!!

Να έχουμε την ευχή του και τη μίμηση του...                     

Κηδεία Ιερόθεου Μοναχού
Χριστός Ανέστη Ιερόθεος Μοναχός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.