Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Τίποτε δεν υπάρχει απρονόητο, τίποτε παραμελημένο από το Θεό!

oikohouse.wordpress.com

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

«Άκουσα εγώ από κάποιο ναυτικό ότι ο αχινός της θάλασσας, το πιο πολύ μικρό και ασήμαντο αυτό ζώο, γίνεται πολλές φορές δάσκαλος στους ταξιδιώτες προβλέποντας τη γαλήνη και την τρικυμία.

Αυτός ο αχινός όταν προαισθάνεται θαλασσοταραχή, πηγαίνει κάτω από κάποια μεγάλη πέτρα και συγκρατούμενος πάνω της, σαλεύει σαν σε άγκυρα και έτσι συγκρατείται από το βάρος για να μην τον σύρουν εύκολα τα κύματα εδώ και εκεί.

Αυτό το φαινόμενο όταν το δουν οι ναυτικοί, ξέρουν ότι πρόκειται να πνεύσουν δυνατοί άνεμοι.

Κανένας αστρονόμος απ’ αυτούς που παρατηρούν τις μεταβολές του καιρού από την ανατολή των άστρων δεν τα δίδαξε αυτά στον αχινό, αλλά ο Κύριος της θάλασσας και των ανέμων έβαλε και στο μικρό αυτό ζώο ζωηρό σημάδι της μεγάλης Του σοφίας.

Τίποτε δεν υπάρχει απρονόητο, τίποτε παραμελημένο από το Θεό. Όλα τα βλέπει το άγρυπνο μάτι. Σε όλα συμπαραστέκεται δίνοντας τη συντήρηση στο καθένα.

Αν τον αχινό δεν άφησε ο Θεός έξω από την πρόβλεψή Του, τα δικά σου προβλήματα, άνθρωπε, δεν θα τα εξετάσει ερευνητικά;»

Περιοδική Έκδοση Πνευματικής Μαρτυρίας

Ιερός Ναός Παναγίας Παλουριώτισσας

Νοέμβριος 2020 – Τεύχος 143

Η εικόνα είναι έργο της Debra Bailey από: fineartamerica

https://oikohouse.wordpress.com/2022/01/28/%cf%84%ce%af%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%8c%ce%b7%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%af%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%cf%80/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.