Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI

Μηνιαίο περιοδικό «Εφημέριος».

Ένα βιβλίο αντιχριστιανικό που έχει πουληθεί σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, είναι ο «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI».

Στην πατρίδα μας μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2004 και έχει μεγάλη διάδοση σ’ όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας.

Είναι ανησυχητικό φαινόμενο, βιβλία ή κινηματογραφικές ταινίες με περιεχόμενο αντιχριστιανικό, προκλητικό, βέβηλο και σατανικό, να βρίσκουν μεγάλη κυκλοφορία και να τα διαβάζουν ή να τα βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως π.χ. βιβλία και έργα του Χάρι Πότερ, Άρχοντας των Δακτυλιδιών, «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI», κ.α.

Τι λέει ο ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI

Είναι ένα βιβλίο της «Νέας Εποχής» που προσπαθεί με το μανδύα του μυθιστορήματος να παραμορφώσει και να αμαυρώσει την αληθινή και ιστορική μορφή του Θεανθρώπου.

Ο συγγραφέας DAN BROWN αυθαίρετα, με τρόπο ανιστόρητο, αντιεπιστημονικό και βλάσφημο, παρουσιάζει θέσεις που προσβάλλουν το πρόσωπο του Κυρίου.

Και ενώ ο συγγραφέας στην αρχή του βιβλίου του λέει ότι τα γραφόμενα είναι

«φανταστικό δημιούργημα», στη συνέχεια προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρει στο έργο του είναι ακριβή, πράγμα που υποστηρίζει και στις συνεντεύξεις του.

Στην προσπάθεια να θίξει τη Θεότητα του Ιησού Χριστού, γράφει ότι ο Χριστός παντρεύτηκε τη Μαρία τη Μαγδαληνή και ότι απέκτησε μαζί της παιδιά.

Επίσης γράφει ότι η Καινή Διαθήκη (δηλ. το Ευαγγέλιο) που είναι το ιερότερο βιβλίο, είναι δημιούργημα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος παρήγγειλε και χρηματοδότησε μια νέα βίβλο, από την οποία αφαίρεσε δήθεν τα απόκρυφα και τα εμπλούτισε με στοιχεία τα οποία παρουσίαζαν το Χριστό ως Θεό.

Προσβολή – βλασφημία στο πρόσωπο του Χριστού

Ο Χριστός, στη Θεότητα του οποίου θεμελιώνεται όλο το οικοδόμημα της Εκκλησίας μας, παρουσιάζεται στον «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI» ως θνητός.

Λέει ότι οι οπαδοί του τον πίστεψαν σαν προφήτη, ένα ισχυρό και σπουδαίο άνθρωπο, αλλά σαν θνητό (όχι Θεό).

Η θεώρηση του Ιησού ως Θεού, έγινε για πρώτη φορά από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, με προτροπή και επιβολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, σαν μέρος του πολιτικού σχεδιασμού του.

Θίγεται και το πρόσωπο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που είναι ένας μεγάλος Άγιος της Εκκλησίας μας. Είναι αυτός που σταμάτησε τους διωγμούς κατά των χριστιανών (διάταγμα περί ανεξιθρησκίας) και ίδρυσε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τη μεγάλη δόξα του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού, με υπερχιλιετή λάμψη και παγκόσμια αίγλη.

Ο Μέγας αυτός άνδρας της Εκκλησίας και της ιστορίας, παρουσιάζεται σαν πολύ πονηρός και ικανός πολιτικός, που χρησιμοποίησε το χριστιανισμό, για να πετύχει τα σχέδια του.

Επίσης ο «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI» λέει ότι η Καινή Διαθήκη είναι ένα σύνολο από ψευδείς μαρτυρίες και ότι στηρίζεται σε μυθεύματα και κατασκευασμένα στοιχεία, το βιβλίο που γράφτηκε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο.

Σατανικό συνοθύλευμα

Ο «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI» περιέχει ένα συνοθύλευμα θεωριών της «Νέας Εποχής» σατανικού περιεχομένου:

• Αποκρυφιστικές πρακτικές όπως π.χ. τις κάρτες Ταρώ και την αριθμολογία.

• Ταοϊστική θεωρία περί Γιν και Γιάνγκ.

• Νεοπαγανιστικές διδαχές σχετικά με το ιερό θηλυκό τη μεγάλη θεά τη Γουάινα κλπ.

• Υποστηρίζει ότι στο ναό του Σολομώντος ασκούνταν στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης τελετουργικό σεξ, πράγμα που γίνεται σε σατανικές τελετές.

«Άγιο Δισκοπότηρο»

Όλο το έργο «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI» συσχετίζεται με το λεγόμενο «Άγιο Δισκοπότηρο», με ένα αποκρυφιστικού χαρακτήρα, μεσαιωνικό μύθευμα διαφόρων παραλλαγών σε πολλούς αποκρυφιστικούς χώρους μέχρι σήμερα.

Συνδέει τις θεωρίες του με τον πίνακα του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι και υποστηρίζει ο DAN BROWN, ότι το «Άγιο Δισκοπότηρο» είναι η Μαρία η Μαγδαληνή όπου αισθητοποιεί το αγνοούμενο «ιερό θηλυκό» που ταυτίζεται με τη «θεά μητέρα», στοιχείο που συναντάται σε πολλές θρησκείες της «Νέας Εποχής».

Με τις θεωρίες αυτές προσβάλλεται και βλασφημείται το πρόσωπο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και τα μυστήρια της Εκκλησίας και ιδιαίτερα το μέγα μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, που με το Άγιο Δισκοπότηρο μεταλαμβάνουμε το Αίμα και το Σώμα του Κυρίου.

Επίσης προσβάλλεται του πρόσωπο της μεγάλης Αγίας και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής, που σαν μαρτύρια της Αγιότητας και της Χάρης που έχει, διατηρείται το χέρι της άφθαρτο (στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους), το οποίο ευωδιάζει και έχει τη θερμοκρασία του σώματος, σαν να είναι ζωντανό.

Η δύναμη της πίστης μας

Όλοι οι χριστιανοί και ιδιαίτερα οι Έλληνες γνωρίζουμε έμπρακτα πόση δύναμη και αλήθεια έχει η πίστη μας. Η Χάρις του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας, είναι καθημερινά αισθητή σε όλους μας και στον καθένα χωριστά, με πολλές θαυματουργικές ενέργειες, που έγιναν, γίνονται και θα γίνονται, για να βοηθήσουν τους πιστούς και καλοπροαίρετους να στηρίξουν την πίστη μας που πολεμείται διαρκώς, από ποικίλες θεωρίες και ρεύματα.

Ο διάβολος που μισεί το Θεό και τον άνθρωπο, πολεμά συνεχώς να απομακρύνει τους ανθρώπους από το Θεό και για να μπορεί να τους εξουσιάζει. Είναι πατέρας του ψεύδους, της απάτης, της υπερηφάνειας και όλων των κακών.

Και βιβλία, όπως ο «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI», η Σολομωνική, η Σατανική βίβλος, ο Χάρι Πότερ κλπ, είναι δικά του κατασκευάσματα, με σκοπό να θολώσει την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων, να σβήσει την πίστη στο Χριστό και την Εκκλησία του, να διώξει τη χάρη του Αγίου Βαπτίσματος από το χριστιανό και έτσι να κυριαρχήσει στη ζωή και στην ψυχή του.

Συμπέρασμα

Οι χριστιανοί έχουμε εκτός από το Ιερό Ευαγγέλιο χιλιάδες πνευματικά βιβλία με τη Σοφία και τη Θεία Χάρη, των Θεοφόρων Πατέρων και Αγίων μας.

Μελετώντας αυτά τα βιβλία φωτίζεται ο νους μας, γευόμαστε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, γαληνεύει η ψυχή μας και σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μας στη Λειτουργική και στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, βρίσκουμε τη λύτρωση και την αιώνια σωτηρία μας.

Δεν έχουμε ανάγκη από τον κάθε DAN BROWN, με τις αρρωστημένες και βλάστημες φαντασιώσεις του να μολύνει τις ψυχές και τις καρδιές μας.

Ο χριστιανός τέτοιου είδους βιβλία, ούτε τα παίρνει στα χέρια του, διότι γίνεται συνένοχος των βλασφημιών που περιέχει και δίνει δικαιώματα στον εχθρό της ψυχής του.

Η Εκκλησία μας, που εκφράζει τη γνήσια Ορθόδοξη πίστη στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, καλεί όλους μας κοντά της, χωρίς να μας εκβιάζει. Σέβεται την ελευθερία μας, δεν μας επιβάλλεται, ούτε μας εκβιάζει, όπως κάνουν πολλές αιρέσεις και παραθρησκείες.

Όμως έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τους πιστούς, όπως όταν κάποια τροφή είναι μολυσμένη, πρέπει να ενημερωθούν οι καταναλωτές, να μη γίνουν θύματα με κίνδυνο τη ζωή τους.

Έτσι και εμείς ενημερώνουμε τους πιστούς, ότι τα βιβλία του «ΚΩΔΙΚΑ DA VINCI», είναι πνευματικά μολυσμένα και επικίνδυνα, διότι προκαλούν το θάνατο της ψυχής, εφόσον την απομακρύνουν από το Σωτήρα Χριστό και την Εκκλησία Του.

Μηνιαίο περιοδικό «Εφημέριος». Άρθρο του Πρεσβυτέρου Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου «ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI», (επιβεβλημένες επισημάνσεις).

Αρχιμανδρίτης Παρθένιος

Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας   (15 Νοε 2015   57)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.