Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Μια κουταλιά την ημέρα και δείτε τι θα γίνει με τον θυρεοειδή σας!

http://yiorgosthalassis.blogspot.com
Πιθανόν να έχετε ακούσει μερικά από τα καταπληκτικά οφέλη του, αλλά ένα όφελός του για την υγεία μπορεί να μην το γνωρίζετε. Φαίνεται ότι το λάδι καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα προβλήματα που συνδέονται με τον υποθυρεοειδισμό.

Αυτό συμβαίνει όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν μπορεί να παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες για να λειτουργεί σωστά το σώμα, προκαλώντας επιβράδυνση στις λειτουργίες του σώματος συμπεριλαμβανομένου και του μεταβολισμού.
Λάδι καρύδας και υποθυρεοειδισμός
Εδώ έρχεται το λάδι καρύδας. Τα οφέλη από το λάδι καρύδας για τα προβλήματα του θυρεοειδούς προέρχονται από τα μοναδικά του λιπαρά οξέα μέσης αλύσου. Το Λαυρικό οξύ, ένα είδος μέσης αλύσου τριγλυκερίδια, βρίσκονται στο λάδι καρύδας και έχουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το Καπρικό οξύ έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιική ιδιότητα, και το καπρυλικό οξύ προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, χάρη στις αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας
Για προβλήματα υποθυρεοειδισμού χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο λάδι καρύδας. Περίπου 1 κουταλιά μπορείτε να καταναλώνετε κάθε μέρα. Δοκιμάστε να προσθέσετε έξτρα παρθένο καρύδας σε ζεστό τσάι, τον καφέ ή το γάλα, στην καθημερινή μαγειρική σας, σε smoothies ή πάνω από μια σαλάτα.
Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, που συχνά εμφανίζονται με τον υποθυρεοειδισμό:
1. Βοήθεια για την απώλεια βάρους
Η ανεξήγητη αύξηση βάρους είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα και ίσως ένα από τα πιο απογοητευτικά συμπτώματα της χαμηλής ορμόνης του θυρεοειδούς. Η απώλεια βάρους γίνεται ένα πολύ πιο δύσκολο έργο για τα άτομα που πάσχουν από υπολειτουργία του θυρεοειδούς, επειδή οι θυρεοειδικές ορμόνες έχουν άμεσο αντίκτυπο στο μεταβολισμό του σώματος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition έδειξε ότι τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου έχουν μεγαλύτερη επίδραση κορεσμού και έτσι μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.
2. Ενισχύει το μεταβολισμό
Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει συνεχή κόπωση, αφήνοντας το σώμα χωρίς ενέργεια. Τα λιπαρά οξέα μέσης αλύσου στο λάδι καρύδας είναι σε θέση να εισέλθουν στα μιτοχόνδρια για να βοηθήσουν τα λίπη να μετατραπούν σε ενέργεια και τόνωση του μεταβολισμού. Επίσης, το λαυρικό οξύ μετατρέπει σε μονολαυρίνη, η οποία βελτιώνει τον μεταβολισμό, καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα.
3. Κατά της Φλεγμονής
Τα άτομα που πάσχουν από διαταραχή του θυρεοειδούς συχνά βιώνουν πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες που οφείλονται σε φλεγμονή λόγω ασύμμετρων επιπέδων των ορμονών. Το λάδι καρύδας καταστέλλει φυσικά την φλεγμονή και βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού, την μείωση της φλεγμονής και την καταπολέμηση του πόνου.
4. Ανακουφίζει τη Δυσκοιλιότητα
Το χαμηλό επίπεδο θυρεοειδικών ορμονών επιβραδύνει τις λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της πεπτικής οδού, του λεπτού εντέρου και του παχέος εντέρου. Αυτή η κατάσταση αποδυναμώνει επίσης τη σύσπαση των μυών που βρίσκονται στην πεπτική οδό, με αποτέλεσμα την δυσκοιλιότητα. Τα οξέα μεσαίας αλυσίδας στο έλαιο καρύδας παρέχουν την ενέργεια που απαιτείται από τα εντερικά κύτταρα για την τόνωση της κινητικότητας του εντέρου, και το έλαιο καρύδας λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό για να βοηθήσει τα πράγματα να λειτουργούν πιο ομαλά.
5. Θεραπεύει το ξηρό δέρμα
Το χαμηλό επίπεδο θυρεοειδικών ορμονών στο σώμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο λάδι καρύδας βοηθούν στην αποκαταστήσει της χαμένης υγρασίας και στην βελτίωση της υγείας του δέρματος, όπως αναφέρει το tilestwra.
6. Αποτρέπει την απώλεια μαλλιών
Μια διαταραχή του θυρεοειδούς μπορεί να επηρεάσει πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των θυλάκων των τριχών. Το λαυρικό οξύ στο έλαιο της καρύδας είναι σε θέση να παράσχει στα μαλλιά τις πρωτεΐνες που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/01/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.