Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σε Κάλεσαν Σε Γεύμα Σε Περίοδο Νηστείας, Τι Κάνεις;

greekpress.gr
«Απλούστατα: Να μην πας σε ημέρα νηστείας. Αλλά και αν είναι ανάγκη να πας, τότε δεν θα καταλύσεις θα κρατήσεις τη νηστεία.
-Και να φέρω φασαρία; Βαστάω άλλη ημέρα αντί αυτής, που θα χαλάσω.
-Που το βρήκες γραμμένο, να βαστάς άλλη μέρα; Μήπως έγινες νομοθέτης ή οικουμενική σύνοδος;

Αλλωστε είναι και «ομολογία» αν κοσμίως με ταπείνωση αρνηθούμε να καταλύσουμε, και συνεχίζει:
«Αρνείσαι να ομολογήσεις τον Χριστό. Αλλά ο Χριστός είπε: «Πας ούν όστις ομολογήσει καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς».
Όταν ο γιατρός σου έχει απαγορεύσει φαγητά, που έχουν στο τραπέζι θα φας; Τον γιατρό, λοιπόν, τον ακούς, την Εκκλησία όμως και τον Χριστό δεν τον ακούς».
Ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε ότι έχουμε ωραιότατα πια νηστίσιμα φαγητά και κατάλληλα βιβλία απ’ όλον τον κόσμο που σε τίποτα δεν υστερούν από τα κρεατικά.
Αρχιμ. π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος : «Η δίαιτα του Θεού – Η νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας» – Γ.Μ. Σπηλιώτη (Εκδόσεις Σπηλιώτη).
https://www.greekpress.gr/%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84/?fbclid=IwAR2Q_EpoulO2AWAX5qIzBj_5SiDIVTryZbP3eMXtbN8CXUTjjImpgN7xWXM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.