Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ........;

ofelimapneumatika.blogspot.com

Όταν έλεγα μια φορά τους λογισμούς μου στον Γέροντα, χτύπησε το τηλέφωνο, κι εκείνος μού λέει:

- Να το σηκώσω αγόρι μου;

- Έ, σηκώστε το Γέροντα λέω, μπορεί να είναι καμιά ανάγκη, να πεθαίνει κανένας άνθρωπος. Εγώ πάλι δεν θα σας ξανάβρώ;

Το σηκώνει, κι ακούω μια γυναίκα, νά κλαίει καί νά φωνάζει..καί ο Γέροντας νά τής λέει.

- Είδες κορίτσι μου που σου τα έλεγα εγώ, είδες που σου έλεγα να το κάνεις αυτό το πράγμα; Ναι κορίτσι μου δίκιο έχεις, ναι έτσι είναι. Έκλεισε το τηλέφωνο..

- Αν είναι (λέω) Γέροντα κάτι εξομολογητικό μην μου το πείτε, αν είναι... κάτι άλλο, τι είχε και έκανε έτσι;

- Ήταν μια δασκάλα από την Ήπειρο, παλαιοημερολογίτισσα η οποία συνάντησε τον π.Εφραίμ, δεν ξέρω που και άρχισε,νά τού λέει.

 - Έχετε προδώσει τον Χριστιανισμό εσείς οι νεοημερολογίτες, έχετε πάει με τον Πάπα τον σατανά, ο Πατριάρχης είναι αιρετικός, δεν έχετε Χάρη Ιεροσύνης, το Άγιο Πνεύμα έχει φύγει από την Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο.

- Όχι κορίτσι μου (να λέει αυτός) δεν είναι έτσι, οι ιερείς μας έχουν Ιεροσύνη... Μά δεν μπορούσε να την πείσει. Τότε της λέει...

- Πήγαινε κορίτσι μου σε μία Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο να κοινωνήσεις και θα σου απαντήσει ο Κύριος.

Επειδή όμως ήταν ειλικρινής η κοπέλα, το έκανε. Σου λέει τι έχω να χάσω, το πολύ, πολύ θα πιώ λιγο κρασί και θα φάω ένα κομματάκι ψωμί, δεν έχω να χάσω τίποτα καί πήγε.

Την ώρα που κοινωνούσε ο παπάς, ανοίγει το στόμα της, κοινωνάει καί φεύγει από την πλευρά των γυναικών. Προσπαθούσε να μασίσει τήν Θεία Κοινωνία, αλλά έγινε σάν λάστιχο, αυτό που είχε βάλει στο στόμα της ο παπάς.

- Τι μου έβαλε (λέει) στο στόμα, πήγε να το δαγκώσει, δεν δαγκωνoτανε, τι μου έκανε (λέει) ο παπάς. Βάζει στο στόμα τα δάχτυλά της , καί τά βγάζει γεμάτα αίματα. Στό χέρι της  κρατούσε ένα κομμάτι κρέας.

Τότε, άρχισε να φωνάζει.. - Χριστέ μου, Παναγία μου, λυπήσου με, λυπήσου με Παναγία μου, λυπήσου με Χριστέ μου. Την είδαν οί άλλες γυναίκες. Καταλάβανε τι θαύμα έγινε και της επιασαν το χέρι μην της πέσει κάτω, γιατί εκείνη δεν μπορούσε.

Το σπρωξανε με το ζόρι καί τό έβαλαν στο στόμα της όπου έγινε ψωμί και μπόρεσε και το κατάπιε. Τέλος βγήκε το αίμα από τα δάχτυλά της με το κρασί πού τά επλύναν .

Έτσι ξέρουμε αν είναι σωστά αυτά που λέει η Εκκλησία ή όχι. Αυτό είναι ένα περιστατικό που διηγείται ο Γέροντας Νίκων από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και ο Γέροντας στον οποίο συνέβη είναι ο: Αγιος γέροντας Εφραίμ ό Φιλοθεϊτης-Αριζόνας

https://ofelimapneumatika.blogspot.com/2021/03/blog-post_30.html?fbclid=IwAR0WgzPpztz_J0lNIjCc5rAX5EjcTBLQlVu6xKUJ4tW4wQtiv3VVTmBSL6Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.