Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Δεν πρέπει να ξεματιάζουν οι λαϊκοί

pentapostagma.gr

Οι ευχές του εξορκισμού διαβάζονται μόνο στον Ιερό Ναό και όχι σε κάποιο γραφείο ή στον δρόμο

Ο Αιδαισιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος & συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Nαού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε πνευματικά θέματα, τα οποία αγνοούμε και είναι πολύ σοβαρά, όπως είναι οι Εξορκισμοί, η Μαγεία και η Βασκανία.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Θεοδ. Κουτσοχρήστο και τα trikalaola.gr, αναφέρει πολύ συχνά ο π. Θεμιστοκλής, “ότι Εξορκισμοί διαβάζονται σε δύο μόνο περιπτώσεις:

α.      Πριν από το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος.

β.      Εις περίπτωσιν που κρίνει ο Ιερέας, ότι ο προσερχόμενος σε αυτόν Ορθόδοξος Χριστιανός  έχει ανάγκη αυτών των ευχών.

Οι ευχές του εξορκισμού διαβάζονται μόνο στον Ιερό Ναό και όχι σε κάποιο γραφείο, ή στον δρόμο!

Για την Μαγεία επισημαίνει, ότι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να έχουν σχέση, με λευκή ή μαύρη Μαγεία, διότι διά αυτής της οδού εισέρχεται εις τον άνθρωπο ο διάβολος και τον καθιστά υποχείριό του.

Η Βασκανία λέγει χαρακτηριστικά είναι δεισιδαιμονία, την οποία όμως παραδέχεται η εκκλησία και υπάρχει ειδική για την περίσταση Ευχή, που διαβάζεται εκφώνος μόνο από Ιερέα.

Δεν πρέπει να ξεματιάζουν οι λαϊκοί είναι αμάρτημα, και θα πρέπει όσοι το έχουν διαπράξει, να το εξομολογηθούν στον Πνευματικό τους.

Το μόνο όπλο του Χριστιανού κατά της Βασκανίας, είναι ο Τίμιος Σταυρός και όχι οι μπλέ χάντρες και τα ματάκια.“

https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/pneymatika-ofelima/7039686_den-prepei-na-xematiazoyn-oi-laikoi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.