Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Παναγίας της Σαϊντανάγια στη Συρία νέο Θαύμα… έπιασε την ρουκέτα στα χέρια Της και την έριξε μακριά.

iconandlight.wordpress.com

Εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου

Είδαν ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ την Παναγία μας….

Ένα θαυμαστό γεγονός πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας της Σαϊντανάγια στη Συρία.

Να αναφερθεί ότι ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος έχει καταστρέψει πολλά χριστιανικά ιδρύματα, ενώ εκτόπισε χιλιάδες χριστιανούς από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τον περασμένο μήνα μια ομάδα ανταρτών εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον της Μονής.

Οι μοναχές είχαν συνήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου κάθε βράδυ να θυμιάζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της Συρίας, για να προστατεύει η Παναγία την πατρίδα τους. Ένα βράδυ που θυμίαζαν είδαν να έρχεται από το σημείο που θυμίαζαν ένας πύρινος κύκλος, ο οποίος πέρασε πάνω από την μονή και εξαφανίστηκε. Οι μοναχές έμειναν εκστατικές και τούς ήλθε στον νου το πύρινο άρμα του Προφήτη Ηλία.

Την επομένη ημέρα το πρωί, στις 6.00, ήλθαν στο μοναστήρι δύο χριστιανοί πολιτοφύλακες της Σεντνάγια, οι οποίοι φρουρούσαν στην κορυφή του βουνού (2.000 μέτρα), όπου βρίσκεται η Μονή Χερουβείμ. Αυτοί είπαν στις μοναχές ότι το προηγούμενο βράδυ είδαν από μακριά να έρχεται μία φωτιά, η οποία στο κάτω μέρος είχε σκούρο μπλε χρώμα. Οι νεαροί πολιτοφύλακες σκέφθηκαν ότι ήταν η Παναγία που φυλάει το μοναστήρι. Η Ηγουμένη τούς απάντησε ότι «η Παναγία μας φυλάει όλους μας».

Λίγες μέρες αργότερα ο μουσουλμάνος (Αλεβής) διοικητής της στρατιωτικής μονάδας του Συριακού στρατού που φρουρούσε κορυφή του βουνού επισκέφθηκε την Μονή για να ευχηθεί για την εορτή των Χριστουγέννων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο ανώτατος αξιωματικός, ρώτησε αν στο Μοναστήρι συνέβη κάτι ασυνήθιστο τελευταία.

Οι μοναχές ανέφεραν το περιστατικό με την πύρινη μπάλα που πέρασε πάνω απ’την Μονή.

Τότε ο αξιωματικός έμεινε έκπληκτος ακούγοντας από τις μοναχές το συμβάν και επιβεβαιώθηκε αυτό που ο ίδιος είδε.

Συγκεκριμένα ο Αξιωματικός είδε την στιγμή που οι αντάρτες εκτόξευσαν την ρουκέτα εναντίον της μονής, όμως τόσο αυτός όσο και άλλοι αξιωματικοί είδαν κάτι ασυνήθιστο και εκπληκτικό.

Ενώ η ρουκέτα επλησίαζε να χτυπήσει το Μοναστήρι, ξαφνικά μια γυναίκα ντυμένη με μπλε άμφια, εμφανίστηκε στον ουρανό και έπιασε την ρουκέτα στα χέρια Της και την έριξε μακριά.

Αυτό αμέσως προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία σε όλους. Ο στρατηγός αναρωτήθηκε ποιά ήταν αυτή η Κυρία που ήταν ντυμένη στα μπλέ με μια εκπληκτική χάρη γύρω Της.

Τελικά κατάλαβαν ότι δεν ήταν καμιά άλλη από την Υπεραγία Θεοτόκο την Μητέρα Χριστού του Θεού, Κυρίου και Σωτήρα μας.

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάςἮχος β’.

Τὴν πᾶσαν ἐλπίδα μου εἰς σὲ ἀνατίθημι, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ, φύλαξον μὲ ὑπὸ τὴν σκέπην σου.

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ’.

Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ· ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν· καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν· καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν, ζωὴν τὴν αἰώνιον.

Κοντάκιον Ήχος β’.

Προστασία των Χριστιανών ακαταίσχυντε, μεσιτεία προς τον Ποιητήν αμετάθετε, Μη παρίδης αμαρτωλών δεήσεων φωνάς, αλλά πρόφθασον, ως αγαθή, εις την βοήθειαν ημών, των πιστώς κραυγαζόντων σοι. Τάχυνον εις πρεσβείαν, και σπεύσον εις ικεσίαν, η προστατεύουσα αεί, Θεοτόκε, των τιμώντων σε.

Ωδή ε΄.

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.

Λύτρωσαι ημάς, εκ κινδύνων, Θεοτόκε Αγνή, η αιωνίαν τεκούσα λύτρωσιν, και την ειρήνην, την πάντα νούν υπερέχουσαν.

Προστάτιν σε της ζωής επίσταμαι, και φρουράν ασφαλεστάτην, Παρθένε, των πειρασμών διαλύουσαν όχλον, και επηρείας δαιμόνων ελαύνουσαν, και δέομαι διαπαντός, εκ φθοράς των παθών μου ρυσθήναι με.

https://iconandlight.wordpress.com/2014/02/02/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b1%cf%8a%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%ad/    (11 Σεπ 2022   49)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.