Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Φοράς σταυρό;

facebook.com

"Ένας μοναχός ρώτησε:

- Ανατράφηκες ορθόδοξος;

- Ναι, ναι.

- Φοράς σταυρό;

- Όχι, τον ξέχασα.

- Τότε τι είδους Χριστιανός είσαι;

Να φοράτε συνέχεια τον Τίμιο Σταυρό στο λαιμό σας, είτε ακριβό και ακριβό, είτε φθηνό και απλό. Άλλοι θυσίασαν τη ζωή τους και τους έκοψαν το κεφάλι μόνο και μόνο για να μην βγάλουν τον σταυρό από το λαιμό, όπως ο Άγιος Νεομάρτυρας Ευγένιος της Ρωσίας. Γιατί δεν το φοράτε όλοι;

Σε απειλεί κανείς;

Πριν λίγο καιρό μας επισκέφθηκε στη μονή ένας νεαρός, ο οποίος μας είπε κάτι συγκλονιστικό:

Σχεδόν ένα μήνα πριν οδηγούσα από Ναύπλιο προς Επίδαυρο. Στα μισά του δρόμου ένας γέρος με χαιρέτησε να σταματήσω για να τον βάλω στο αυτοκίνητο. Τον λυπήθηκα, σταμάτησα και τον πήγα στο αυτοκίνητο!

Αλλά μετά από μερικά χιλιόμετρα βλέπω τον γέρο να βγάζει κάτι μαύρο από τα δάχτυλά του, κάτι μεγάλα νύχια, γυρνάει προς εμένα και μου λέει με μίσος:

- Μπάσταρδε, είσαι τυχερός που φοράς αυτό το καταραμένο (εννοώντας τον σταυρό) στο λαιμό σου, αλλιώς θα σε είχα σκοτώσει!

Και αμέσως εξαφανίστηκε, αφήνοντας μια αφόρητη δυσωδία. Ήμουν τόσο φοβισμένος που την επόμενη μέρα πούλησα το αυτοκίνητό μου.. Πάλι καλά που είχα ένα σταυρό στο λαιμό, γιατί αν όχι, τώρα θα μου έκανες τρισάγιον.

Βλέπεις, αδερφέ;

Αλλά όχι μόνο να το φοράω, αλλά παντού να σημαδέψω το σημάδι του. Να διασταυρώνεις τα πάντα, ανθρώπους, πράγματα, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, στο μαξιλάρι σου πριν πας για ύπνο, στο τιμόνι πριν οδηγήσεις, πριν από οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία, αλλά κυρίως στο φαγητό, που τώρα είναι γεμάτα δηλητήριο. Ο Τίμιος Σταυρός είναι ο υπερασπιστής, φύλακας και φονιάς του κακού.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1496422690781616&id=473354286421800  Άγιος Πορφύριος ο Προορατικός και θαυματουργός  17 Σεπτεμβρίου στις 1:10 π.μ.  · 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.