Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Υπέρταση: Τρεις τροφές που τη ρίχνουν

http://www.vimaorthodoxias.gr/
Η σωστή διατροφή αποτελεί «όπλο» ενάντια στην επικίνδυνη άνοδο της αρτηριακής πίεσης, κοινώς υπέρταση.
Ένα διατροφολόγιο πλούσιο σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, ελάχιστο αλάτι και αλκοόλ με μέτρο μπορεί τόσο να αποτρέψει όσο και να αντιμετωπίσει την υπέρταση.
Σύμφωνα όμως με μια νέα βρετανική μελέτη, η συμβολή ορισμένων τροφών στην καλύτερη διαχείριση της πίεσης ξεχωρίζει λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πολύτιμο μαγνήσιο.

Τα ευρήματα που δημοσιεύουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ στην επιθεώρηση World Journal of Cardiovascular Diseases δείχνουν ότι τα άτομα με υπέρταση τείνουν να παρουσιάζουν έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό τους, ενώ η πρόσληψη του ιχνοστοιχείου μέσω της διατροφής μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, καθώς συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος.
Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Λίνζι Κας, «το μαγνήσιο είναι παράγοντας-κλειδί στη ρύθμιση της πίεσης και η μελέτη μας υποδεικνύει ότι η χαμηλή πρόσληψή του μπορεί να οδηγήσει στην υπέρταση».
Στο Ηνωμένο Βασίλειο η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου είναι 300 mg για τους άνδρες και 270 mg για τις γυναίκες, ενώ στις ΗΠΑ 400 mg και 300 mg αντίστοιχα. «Αν και η συνιστώμενη πρόσληψη είναι μεγαλύτερη στις ΗΠΑ απ’ ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η πρόσληψη μαγνησίου είναι γενικώς χαμηλή στον πληθυσμό» σχολιάζει η Κας.
Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο
– Μαύρη σοκολάτα: 146 mg ανά 100 γραμμάρια
– Σοκολάτα γάλακτος: 63 mg ανά 100 γραμμάρια
– Αμύγδαλα: 268 mg ανά 100 γραμμάρια
– Καρύδια Βραζιλίας: 376 mg ανά 100 γραμμάρια
– Μπανάνα: 27 mg ανά 100 γραμμάρια
– Αβοκάντο: 29 mg ανά 100 γραμμάρια
– Σπανάκι: 79 mg ανά 100 γραμμάρια
– Μπρόκολο: 21 mg ανά 100 γραμμάρια
– Φακές: 36 mg ανά 100 γραμμάρια

http://www.vimaorthodoxias.gr/ygeia/ipertasi-tris-trofes-pou-ti-richnoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.