Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η αποπλάνηση των ζωδίων

http://agiotokos-kappadokia.gr/
Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν και να υποταχθούν στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Τους αρέσουν τα παραμύθια και οι φαντασίες. Ονοματίζουν παραμύθια και θρύλους το Ευαγγέλιο και ανεβάζουν σε επιστήμη την πλάνη. Μετά την πτώση και την έξωση από τον Παράδεισο επήλθε η ζόφωση και ο σκοτασμός του νοός και «ελάτρευσαν την κτίση παρά τον Κτίσαντα». Απέδωσαν θεϊκές, μαγικές, προφητικές ιδιότητες και ικανότητες στα όνειρα, στα πουλιά, στους μάγους, στην τύχη, και κυρίως, στα αστέρια. Αυτό συνέβαινε παλιά, αλλά συμβαίνει και σήμερα στον αιώνα της επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Η αστρολογία όμως είναι ψευδοεπιστημονική απάτη. Άλλο αστρονομία και άλλο αστρολογία. Η αστρονομία είναι επιστήμη. Η αστρολογία είναι μαγεία. Ο Μ. Βασίλειος μας λέγει ότι τα αστέρια δεν μπορούν να μας επηρεάσουν γιατί δεν έχουν θέληση. Τα πρόσωπα επηρεάζουν πρόσωπα. Οι φυσικές δυνάμεις δεν διαμορφώνουν χαρακτήρες. Δεν μπορούν χώματα και πέτρες να φτιάχνουν προσωπικότητες και να χαράζουν το μέλλον.
Παράδειγμα: ένας μαιευτήρας ασκεί πάνω στο νεογέννητο μωρό ασύγκριτα μεγαλύτερη δύναμη από όσο ο Άρης, τι σημαίνει ότι του φτιάχνει το μέλλον; Το ότι η αστρολογία είναι απάτη φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αστρολόγοι και τα ωροσκόπια δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν και εξετάζουν τα ίδια ουράνια σώματα και λένε ότι χρησιμοποιούν τους ίδιους νόμους της Φυσικής.
Πως είναι δυνατόν ένας γέροντας και ένα βρέφος που περιλαμβάνονται στο ίδιο ζώδιο να έχουν τις ίδιες οικονομικές προοπτικές για την ερχόμενη βδομάδα. Ποτέ δεν μπαίνουν σε ένα τσουβάλι όλοι οι άνθρωποι. Είναι ξεχωριστές και ανεπανάληπτες προσωπικότητες. Εξάλλου ο ζωδιακός κύκλος έχει μετατοπισθεί (μεταπίπτουν τα ζώδια από τη θέση τους αργά αλλά σταθερά). Τι προβλέψεις να κάνουν μετά οι αστρολόγοι; Ύστερα τα ζώδια είναι 12 από τους 88 σχηματισμούς αστεριών. Με τους άλλους τι γίνεται; Η αληθοφάνεια μερικών αστρολογικών προβλέψεων είναι καθαρά δαιμονική πλάνη, η οποία φαίνεται ότι ισχύει σε όσους πιστεύουν στους μάγους.
Σε κανένα αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του κόσμου δεν διδάσκεται η αστρολογία και δεν δίδεται δίπλωμα αστρολόγου. Συμβαίνει όμως το εξής: Αστρολόγοι ιδρύουν συλλόγους με βαρύγδουπες ονομασίες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως η ονομασία Ινστιτούτο, Ακαδημία. Γίνονται οι ίδιοι Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς κ.λπ. και απονέμουν ο ένας στον άλλο τίτλους και διπλώματα.
Να σκεφθούμε με απλή λογική τα πράγματα. Η αστρολογία είναι παράλογη. Μόνο ο Θεός γνωρίζει την ψυχή μας και το μέλλον μας. Αν μπορούσαν οι αστρολόγοι, αντί να εισπράττουν από τους αφελείς, θα βρισκαν τους αριθμούς των λαχείων και που υπάρχουν θησαυροί μέσα στη γη.
Ο άνθρωπος είναι τελείως ελεύθερος. Κουβαλάει βέβαια ψυχοσωματικά στοιχεία των γονέων του βάσει της κληρονομικότητος, επηρεάζεται από την παιδεία, την αγωγή, το περιβάλλον του και τις συνθήκες της ζωής…Διαμορφώνει όμως τη ζωή του ως αυτεξούσιος σε σχέση με το Θεό και τον εαυτό του. Δεν είναι πιόνι των άστρων και ρομπότ της τύχης.
Η τύχη ο πιο αστάθμητος παράγοντας της ζωής και είναι το άλλο όνομα του διαβόλου.
Να εχουμε πίστη μόνο στον δημιουργό μας. Κανείς δεν ξέρει κανένα μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει καμμιά ψυχή. Ούτε διάβολος ούτε άγγελος. Μόνο ο Θεός τα ξέρει αυτά και σε όσους ο Θεός αποκαλύπτει είτε αγγέλους είτε αγίους. Και μη πεί κάποιος ότι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται με τον Θεό και μέσω προσευχής και αρετής λένε αυτά που λένε και βρίσκουν δήθεν αυτά που βρίσκουν. Όχι, μυριάκις όχι! Μπορεί να έχουν επιφανειακά κομποσχοίνια και εικόνες στα γραφεία τους, είναι όμως πέραν πάσης αμφισβητήσεως ενεργούμενα του σατανά, επιτελούντα απαγορευμένες από την Αγ. Γραφή και την Εκκλησία τέχνες. Ανθρωποι δηλαδή χωρίς εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, χωρίς τη σφραγίδα του Θεού. Βρίσκονται ακριβώς στο αντίθετο σημείο, απ΄ ότι ο π. Παϊσιος, ο π. Ιάκωβος, ο άγιος Πορφύριος και άλλοι αγιασμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας μας, που βοήθησαν πολύ κόσμο και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ!
Πηγή : imverias.blogspot.gr
http://agiotokos-kappadokia.gr/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.