Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Το Έλαιο Ρίγανης είναι το ισχυρότερο αντιβιοτικό & πως να το φτιάξετε!

pentapostagma.gr

Σχεδιασμένα ειδικά για βακτηριακές λοιμώξεις, τα αντιβιοτικά είναι η συνηθέστερη λύση των γιατρών για τις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά τα οφέλη που παρέχει το έλαιο ρίγανης αποδεικνύονται μεγαλύτερα από ορισμένα αντιβιοτικά, χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες.

Δυστυχώς, τα αντιβιοτικά που συνταγογραφούνται από γιατρούς έχουν τρομακτικές παρενέργειες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται: η αντίσταση στα αντιβιοτικά, η καταστροφή ωφέλιμων βακτηρίων (προβιοτικά), η μείωση της απορρόφησης βιταμινών και προκαλούν βλαβές στη μεμβάνη του πεπτικού συστήματος προκαλώντας το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η ανησυχία της ιατρικής κοινότητας για την αντίσταση στα αντιβιοτικά έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν τη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων μόνο σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης.

Ευτυχώς για μας, η φύση αγαπά την ισορροπία και έχει εναλλακτικές να προσφέρει.

Το ριγανέλαιο θεωρείτε από κάποιους ότι είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό.

ΈΛΑΙΟ ΡΊΓΑΝΗΣ: ΣΥΣΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΦΈΛΗ

Το έλαιο ρίγανης είναι πλούσιο σε φαινόλες, οι οποίες είναι φυσικές φυτοχημικές ενώσεις με ευεργετικές αντιοξειδωτικές δράσεις. Οι 2 βασικές του φαινόλες είναι:

Θυμόλη – Ένα φυσικό μυκητοκτόνο με αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια σε τοξίνες. Ακόμα, βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των ιστών και στην επούλωση πληγών.

Καρβακρόλη – Η καρβακρόλη είναι ουσία με αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ εμφανίζει και αντικαρκινικές και αντιαιμοπεταλιακές δράσεις. Επίσης βρέθηκε να είναι αποτελεσματική έναντι διαφόρων βακτηριακών λοιμώξεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η κάντιντα (Candida albicans), ο σταφυλόκοκκος, το βακτήριο E. coli, το καμπυλοβακτηρίδιο, η σαλμονέλα, το βακτήριο Κλεμπσιέλλα, ο μήκυτας aspergillus, η γαρδίαση, η ψευδομονάδα, και το βακτήριο της λιστέρια.

Επιπλεόν ενώσεις του έλαιου ρίγανης (1):

Τερπένια – γνωστό για τις ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες τους.

Ροσμαρινικό οξύ – ένα αντιοξειδωτικό που αποτρέπει τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και βοηθά στη θεραπεία του αλλεργικού άσθματος, την πρόληψη του καρκίνου και της αρτηριοσκλήρωσης. Επίσης, λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης υγρών και του οιδήματος που προκαλείται από τις αλλεργίες.

Ναριγκίνη – αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και βοηθά στην ενισχύει τα αντιοξειδωτικά του έλαιου ρίγανης.

Β-καρυοφυλλένιο(Ε-BCP) – αυτή η ουσία αναστέλλει τη φλεγμονή και είναι επίσης ευεργετική για την οστεοπόρωση την αρτηριοσκλήρωση, καθώς για το μεταβολικό σύνδρομο. (2, 3)

Θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το κάλιο, το μαγγάνιο,ο χαλκός, το βόριο, και η νιασίνη βρίσκονται στο έλαιο ρίγανης.

ΠΏΣ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΈΛΑΙΟ ΡΊΓΑΝΗΣ

Η απόσταξη ελαίου ρίγανης απαιτεί μια ειδική διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας ριγανέλαιο στο σπίτι. Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας έλαιο ρίγανης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Συστατικά:

1 μέρος φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα

3 μέρη ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας

Αποστειρωμένο βάζο με καπάκι

Διαδικασία:

Βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά.

Τοποθετήστε το λάδι της επιλογής σας και τα ψιλοκομμένα φύλλα ρίγανης στο βάζο.

Βάλτε το βάζο στο ζεστό νερό και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά. Έτσι θα ζεσταθεί το λάδι και απελευθερωθούν τα φυσικά έλαια της.

Αφαιρέστε το δοχείο από το νερό και τοποθετήστε το δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο για μία έως δύο εβδομάδες. Ανακινείτε καλά το βάζο ανά 2-3 μέρες.

Μόλις περάσουν οι 2 εβδομάδες, στραγγίστε το έλαιο (για να φύγουν τα φύλλα) και τοποθετήστε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Αποθηκεύστε το λάδι σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος.

ΈΛΑΙΟ ΡΊΓΑΝΗΣ: ΧΡΉΣΕΙΣ & ΠΡΟΦΥΛΆΞΕΙΣ

Πως να χρησιμοποιήσετε το έλαιο ρίγανης:

Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά, πάντα αραιωμένο σε ελαιόλαδο: μία δόση ριγανέλαιο με 5 δόσεις λάδι βάσης.

Για εσωτερική χρήση: Αραιώστε το έλαιο (1 σταγόνα έλαιο ρίγανης με 1 σταγόνα ελαιόλαδο) και βάλτε το κάτω από τη γλώσσα σας. Κρατήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το στόμα σας. Επαναλάβετε τουλάχιστον 4 φορές τη μέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλύσετε μια σταγόνα έλαιου ρίγανης σε ένα ποτήρι με νερό ή χυμό και να το πιείτε. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει το πολύ έως 2 εβδομάδες.

Εισπνοές: Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2-3 σταγόνες έλαιο ρίγανης. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε ένα μαντηλάκι μία σταγόνα ριγανέλαιο και να το τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας.

Προφυλάξεις

Το έλαιο ρίγανης είναι ένα πλήρως φυσικό προϊόν, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την χρήση του.

Πρώτα απ’ όλα δεν συνιστάται να το χρησιμοποιούν οι έγκυες γυναίκες, καθώς μπορεί να συμβάλει στην άυξηση της ροής του αίματος στη μήτρα, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να αποδυναμώσει το τοίχωμα, το οποίο περιβάλλει το έμβρυο μέσα στη μήτρα.

Επίσης, το έλαιο ρίγανης μπορεί να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφάει τον σίδηρο. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιείτε συχνά, αφού, ίσως σας προτείνει την ταυτόχρονη χρήση κάποιου συμπληρώματος σιδήρου.

Τέλος, αν έχετε αλλεργία σε άλλα βότανα όπως ο βασιλικός, το φασκόμηλο ή το θυμάρι, τότε ίσως να έχετε ευαισθησία και στη ρίγανη, επειδή όλα προέρχονται από την ίδια οικογένεια φυτών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε ερεθισμούς στο δέρμα ή έμετο κατά την έναρξη της χρήσης του ελαίου ρίγανης.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

xorisorianews.gr

https://www.pentapostagma.gr/2018/06/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%81%CE%AF%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B1.html   (5 Ιουν 2018   116)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.