Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

25η Δεκεμβρίου! Η πρώτη και μοναδική Ανατολή!

agiameteora.net/
25η Δεκεμβρίου ξανά!
Η γιαγιά μας κάθε Δεκέμβρη μας έλεγε πως η πιο φωτεινή νύχτα της χρονιάς είναι η νύχτα των Χριστουγέννων! Γιατί οι Άγγελοι είναι όλοι στη γη! Τα σπίτια, τα βουνά, οι σπηλιές, οι ουρανοί, οι δρόμοι, τα πάντα φωτίζονται από ολοφώτεινους αγγέλους.
Όμως........έλεγε η γιαγιά........μόνο αυτοί που αγαπάνε βλέπουν το φως!
Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω τα λόγια της!
Τωρα ξερω.........
Δε θα ανοίξουν οι αισθήσεις μου, αν δε μαλακώσει η καρδιά μου.
Άγγελοι και άνθρωποι.......και η κτίση ολόκληρη θα προσδοκούν Χριστού-γέννα και το δικό μου βεληνεκές θα φτάνει μόνο μέχρι τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των δρόμων..του Παρισιού, της Βιέννης, της Ν.Υόρκης.
Δε θα ανοίξουν τα μάτια μου αν δεν ανοίξουν τα σπλάχνα μου.
Η νύχτα θα είναι γεμάτη αγγέλους, μα κανένα φως δε θα μπορεί να διαπεράσει τα τείχη της αδιαφορίας μου για τον συνάνθρωπο.
Οσο ο άλλος κλαίει και εγώ αδιαφορώ. Όσο ο άλλος κρυώνει και εγώ δεν τον ντύνω, όσο ζει στο ακρώτατο περιθώριο και δεν τον αναγνωρίζω, τότε δεν αναγνωρίζω ούτε τον Χριστό, αφού και Εκείνος στο ακρώτατο περιθώριο γεννήθηκε.
Αλλά ο νους μας δυσκολεύεται και δεν υποκλίνεται, γιατι συνήθισε να υποκλίνεται μόνο μπροστά σε ό,τι φαντάζει μεγάλο και ισχυρό.
Και εμείς αναρωτιόμαστε επίμονα........
γιατί βρέφος και γιατί σε φάτνη;
Μήπως και εμείς τελικά θέλαμε το Χριστό όπως οι Εβραίοι;
Όχι βρέφος αδύναμο, αλλά βασιλιά ισχυρό που θα εντυπωσιάσει και θα υποτάξει τον κόσμο?
Όμως ο Χριστός δεν ήρθε να μας υποτάξει αλλά για να μας αναδείξει. Δεν ήρθε να μας δείξει τι μπορεί να κάνει εκείνος με τη δύναμη Του, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στην ένωση μας μαζί Του.
Χριστούγεννα ξανά!
Γι αυτό.........Αν είσαι σε χαρά, αν τίποτα δε σου λείπει, αλλά και αν πονάς, αν είσαι μόνος, αν είσαι ξένος, αν είσαι προδομένος, αν νιώθεις άθλιος , αν είσαι αδικημένος.......μη φοβάσαι. Γιατί όπως έλεγε και ο Άγιος Παίσιος.........οι πονεμένοι και οι αδικημένοι είναι τα αγαπημένα παιδιά του Χριστού. Επειδή και εκείνος πόνεσε και αδικήθηκε.
25η Δεκεμβρίου Η πρώτη και μοναδική Ανατολή!
Ο Ήλιος δε θα σβήσει ποτέ πια.

    ΣχετικάΆρθρα


http://agiameteora.net/index.php/afieromata/xristougennon/8515-25%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7.html   (25/12/2017     61)   (25 Δεκ 2021   19)   (22 Δεκ 2022   23/164)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.