Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ: Τέλος η βλασφημία θρησκειών και η περιύβριση νεκρών


vimaorthodoxias.gr
-Η κοινοβουλευτική πράξη της κατάργησης των εν λόγω άρθρων συνιστά προκλητική ασέβεια και προσβολή απέναντι στα Θεία αλλά και στους κεκοιμημένους.
Κόντρα λοιπόν σε όλους όσους εξέφρασαν την αντίθεσή τους αλλά και στο λαϊκό αίσθημα, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής με παρουσία λίγων κομμάτων αφού τα περισσότερα αποχώρησαν, ενέκρινε τους νέους Ποινικούς Κώδικες. Η αναλγησία αυτής της κυβέρνησης καταπατά κάθε ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ!

Περιμέναμε πιο δυναμική παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία το πέρασε απλά από την ΔΙΣ και έμεινε εκεί! . Οι αλλαγές είναι σημαντικές, φέρνουν ανακατατάξεις και πολλοί φοβούνται πως το πλαίσιο που θα ισχύει θα επιτρέπει μεγαλύτερη ανομία που θα φέρει προβλήματα στην κοινωνία.
Σύμφωνα με το νέου Π.Κ., καταργούνται άρθρα τα οποία συνδέονται άμεσα με τη θρησκεία, την πίστη, την οικογένεια, τους νεκρούς, κ.α., και αφορά τη βλασφημία και την περιύβριση νεκρού.
Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η συζήτηση για την ψήφιση άρχισε σήμερα (6-6-2019)στην Ολομέλεια της Βουλής παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τον νομικό κόσμο, την ένωση εισαγγελέων, την Διεθνή Αμνηστεία, την Εκκλησία αλλά και πλήθος βουλευτών.
Στη συζήτηση και στην ψηφοφορία δεν πρόκειται να συμμετέχουν τα κόμματα αντιπολίτευσης που σημαίνει πως αναμένεται να εγκριθούν οι νέοι Π.Κ.
Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η εφαρμογή τους αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή χωρίς να παρέχεται –όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις- κάποιο χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.