Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

AFLDS: Προσδιορισμός των Επιπλοκών Μετά τον Εμβολιασμό και Αιτιολόγηση – Πιθανές Επιπλοκές στους Ανεμβολίαστους από Εμβολιασμένους – Ανάλυση Δεδομένων Ασθενών Covid-19

tgnews.gr

Δημοσίευμα των “Αμερικανών Γιατρών Πρώτης Γραμμής (AFLDS)” για πολίτες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και γιατρούς.

Δήλωση Θέσης

Μετά από αρκετούς μήνες που ασχολούνται με τα ζητήματα διανομής των εμβολίων Covid-19, οι πολιτείες των ΗΠΑ είναι έτοιμες να εφοδιαστούν με ποσότητες των πειραματικών εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson που θα ξεπερνούν τη ζήτηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Kaiser Family Foundation, περίπου στα μέσα Μαΐου, τα κράτη θα φτάσουν σε «σημείο αιχμής όπου η ζήτηση και όχι η προσφορά των εμβολίων θα αποτελεί την κύρια πρόκληση».

Αξιωματούχος της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας το έθεσε έτσι: «Όποιος έχει ποτέ υλοποιήσει πρόγραμμα δημόσιας υγείας, γνωρίζει ότι το τελευταίο 20-30% του στόχου είναι το πιο δύσκολο».

Προφανώς αναμένοντας αυτή την πρόκληση, η διοίκηση του Μπάιντεν διέθεσε 48 δισεκατομμύρια δολάρια στον σχεδιασμό και την εφαρμογή της νομοθεσίας που θα προσδίδει “κίνητρα”, με σκοπό την αποτελεσματική «εφαρμογή εθνικής στρατηγικής τεκμηριωμένων τεστ, ανίχνευσης επαφών, παρακολούθησης και μετριασμού του SARS-CoV-2 και COVID-19».

Συγκριτικά, ο προϋπολογισμός του Εθνικού Προγράμματος Πληροφοριών, ο οποίος περιλαμβάνει τη CIA και τμήματα του FBI, θα δαπανήσει περίπου 62 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος – μόλις 29% περισσότερο για τον Covid-19 από ότι περιλαμβανόταν στο «American Rescue Plan» του προέδρου”.

Στις 24 Απριλίου, οι κρατικές υγειονομικές αρχές στην Ιντιάνα, τη Νέα Υόρκη, τη Βιρτζίνια, το Μισσούρι και το Μίσιγκαν συνέχησαν τη χορήγηση του εμβολίου Covid της Johnson & Johnson μετά από ομοσπονδιακή «παύση» 11 ημερών του εμβολίασμού μίας δόσης.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες εκθέσεις, μια ανασκόπηση από τη συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), γνωστή ως ACIP, αποκάλυψε 15 περιπτώσεις παρενεργειών από το εμβόλιο που περιλαμβάνουν δυνητικά θανατηφόρους θρόμβους αίματος. Όλες ήταν γυναίκες, οι περισσότερες κάτω των 50 ετών. Τρεις πέθαναν και επτά παραμένουν στο νοσοκομείο. Ο ACIP αποφάσισε τελικά να άρει την παύση και συνέστησε να επισυνάψει μια προειδοποιητική ετικέτα στο πειραματικό εμβόλιο, την οποία ο επικεφαλής ιατρός της J & J συμφώνησε να προσθέσει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του CDC για ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο (το 30χρονο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών από εμβόλια) VAERS, έχει καταγεγραμμένα χιλιάδες άλλα «ανεπιθύμητα συμβάντα» από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί Covid-19 στα τέλη του 2020. Ωστόσο, αυτές οι επιπλοκές έλαβαν μικρό μέρος της προσοχής που δόθηκε στη διαμάχη σχτικά με την πήξη αίματος (θρομβώσεις) από το εμβόλιο της J&J. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι Αμερικανοί Γιατροί Πρώτης Γραμμής (AFLDS) αντιτίθενται στις απόπειρες πολιτειακών και ομοσπονδιακών δικαιοδοσιών που στοχεύουν στο να υποχρεώνουν τον εμβολιασμό Covid-19 και υποστηρίζει περαιτέρω μελέτη από ανεξάρτητους αξιωματούχους υγείας, πριν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αντικαταστήσει την υπό όρους «άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης» (EUA) για εμβολιασμοί με πλήρη έγκριση, γνωστή ως άδεια βιολόγου, μια απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί ήδη από τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021.

Αυτό το σύντομο άρθρο, προορίζεται να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους πολίτες, εμπειρογνώμονες υγείας και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες και άλλα ζητήματα που προκύπτουν μετά τον εμβολιασμό από τα τρία πειραματικά εμβόλια Covid-19 που χορηγούνται σήμερα υπό EUA.

Όπως πάντα, οι πιθανοί παραλήπτες εμβολίων πρέπει να σταθμίσουν τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τις ιατρικές παρενέργειες έναντι των “ιδιαίτερων” αναγκών χωρίς εξαναγκασμό, εκφοβισμό και “τριτογενείς” απειλές (όπως τις απειλές για περιορισμούς στον εργασιακό τομέα, την άθληση, την ψυχαγωγεία ακι γενικότερα την πρόσβαση στις δομές της πολιτείας).

Λαμβάνοντας Σοβαρά Υπόψη τις Εμπειρίες των Ασθενών

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer αναμένει να συγκεντρώσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 από τις πωλήσεις του πειραματικού εμβολίου mRNA Covid. Υπάρχει ένα “ανεπιθύμητο” οικονομικό κίνητρο μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών σχετικά με τα παιδικά εμβόλια Covid, τις ενισχυτικές δόσεις (booster shots) και τα άλλα παρελκόμενα.

Οι εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας πρέπει να αξιολογήσουν τα δεδομένα σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και τις σχετικές επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό προτού να είναι πολύ αργά.

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές “κατηγορίες προβληματισμών”, οι οποίες όμως δεν έχουν αντιμετωπιστεί δημόσια από το FDA ή το CDC. Το AFLDS πιστεύει ότι αυτές οι ανησυχίες/προβληματισμοί των ασθενών πρέπει να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψη από τους ρυθμιστές υγείας παγκοσμίως. Η μη εξέταση αυτών και άλλων «γνωστών άγνωστων» παρενεργειών αποτελούν την παρακμή της βασικής ιατρικής έρευνας.

1.      Γιατί υπάρχει ανησυχία σχετικά με αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο;

Τα εμβόλια Covid-19 είναι ακόμη πειραματικά. Επί του παρόντος χρησιμοποιούνται σε «έκτακτη ανάγκη» και δεν έχουν εγκριθεί από τον FDA. Χρειάζονται χρόνια για να βεβαιωθεί το ότι κάτι νέο είναι ασφαλές. Τα εμβόλια είναι νέα όπως και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Αυτή η νέα βιοτεχνολογία εισάγει κάτι που ονομάζεται «ακίδα πρωτεΐνης» αντί της παραδοσιακής εξασθενημένης απόκρισης αντιγόνου όπως σε ένα συμβατικό εμβόλιο. Κανείς δεν γνωρίζει οριστικά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, όσον αφορά το σώμα και τον εγκέφαλο, που σχετίζονται με αυτήν την ακίδα πρωτεΐνης, ειδικά μεταξύ των νέων. Επιπλέον, εάν προκύψουν τεκμηριωμένα προβλήματα με την πρωτεΐνη, δεν θα υπάρξει ποτέ τρόπος αναστροφής των αρνητικών επιπτώσεων σε αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

2.      Τι γίνεται με τα αναφερόμενα νευρολογικά ζητήματα;

Υπάρχουν δύο μεγάλες νευρολογικές ανησυχίες που σχετίζονται με τα εμβόλια Covid. Αυτές αφορούν τις ακίδες πρωτεΐνης και τα νανοσωματίδια λιπιδίων που μεταφέρουν το mRNA στο κύτταρο. Και τα δύο είναι ικανά να διέλθουν από το «αιματοεγκεφαλικό φράγμα» το οποίο διατηρεί τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό πλήρως μονωμένα από εισερχόμενα στοιχεία στο σώμα. Απλώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να μάθουμε ποια θα είναι τα εγκεφαλικά προβλήματα και η συχνότητα εμφάνισής τους από την πρωτεϊνική ακίδα και τα νανοσωματίδια λιπιδίων. Υπάρχει ανησυχία μεταξύ πολλών επιστημόνων για την πρόκληση εμφάνισης πριονικής νόσου (νευροεκφυλιστική εγκεφαλική νόσος) από τα mRNA εμβόλια.

Τα παραδοσιακά εμβόλια δεν περνούν από το φράγμα αίματος-εγκεφάλου. Η διέλευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού θέτει τους ασθενείς σε κινδύνους χρόνιας φλεγμονής και θρόμβωσης (πήξης) στο νευρολογικό σύστημα, συμβάλλοντας σε τρόμο, χρόνιο λήθαργο, εγκεφαλικό επεισόδιο, συμπτώματα τύπου Bell’s Palsy και ALS (Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση γνωστή ως νόσος του κινητικού νευρώνα). Τα νανοσωματίδια λιπιδίων μπορούν δυνητικά να συντηχθούν με εγκεφαλικά κύτταρα, με αποτέλεσμα καθυστερούμενη νευροεκφυλιστική ασθένεια. Και η προκαλούμενη από mRNA πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να συνδεθεί στον εγκεφαλικό ιστό 10 έως 20 φορές πιο ισχυρή απ’ ότι οι πρωτεΐνες ακίδων που είναι μέρος του φυσικού (αρχικού) ιού.

3.      Μπορούν οι μη εμβολιασμένοι να αρρωστήσουν από την επαφή με τους εμβολιασμένους;

Το εμβόλιο παράγει πολλά τρισεκατομμύρια σωματίδια ακίδων πρωτεϊνών στον δέκτη. Οι ασθενείς που εμβολιάζονται μπορούν να “αποβάλλουν” μερικά από αυτά τα σωματίδια (πρωτεϊνική ακίδα) σε κοντινές τους επαφές. Τα σωματίδια έχουν την ικανότητα να δημιουργούν φλεγμονή και ασθένεια σε αυτές τις επαφές. Με άλλα λόγια, οι ακίδες πρωτεΐνες είναι παθογόνες («προκαλούν ασθένειες») όπως και ο πλήρης ιός. Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι το σώμα ενός ατόμου πλημμυρίζει ξαφνικά με 13 τρισεκατομμύρια από αυτά τα σωματίδια και οι πρωτεΐνες των ακίδων συνδέονται πιο σφιχτά από τον πλήρως άθικτο ιό. Λόγω της βιομιμίας (ομοιότητα) στην ακίδα, η έκχυσή της φαίνεται να προκαλεί μεγάλη ποικιλία αυτοάνοσων νοσημάτων (όπου το σώμα επιτίθεται στον δικό του ιστό) σε ορισμένα άτομα.

Σε όλο τον κόσμο περιπτώσεις περικαρδίτιδας, έρπητα ζωστήρα, πνευμονίας, θρόμβων αίματος στα άκρα και του εγκεφάλου, Bell’s Palsy, κολπική αιμορραγία και αποβολές έχουν αναφερθεί σε άτομα που βρίσκονται κοντά σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι οι πρωτεΐνες των ακίδων μπορούν να διασχίσουν το φράγμα του εγκεφάλου του αίματος, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβόλια.

4.      Τι γίνεται με την αλληλεπίδραση μεταξύ μη εμβολιασμένων παιδιών και εμβολιασμένων ενηλίκων;

Το AFLDS ανησυχεί ότι ορισμένα παιδιά θα γίνουν συμπτωματικά μετά από εμβολιασμό των γονέων και των δασκάλων τους. Αυτή η ανησυχία δεν σχετίζεται με τον κίνδυνο μόλυνσης. Πράγματι, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και την Ένωση Παιδικών Νοσοκομείων, περίπου “1,6% των παιδιών με γνωστοποιημένη περίπτωση Covid-19 έχουν νοσηλευτεί και 0,01% έχουν πεθάνει.” Αντίθετα, οι γραφειοκράτες της δημόσιας υγείας ενδέχεται να “χρησιμοποιούν” αυτές τις περιπτώσεις πρωτοποριακής μετάδοσης ή συμπτωμάτων για να “υποθέτουν” ότι η ασθένεια ενός παιδιού σχετίζεται με μια «παραλλαγή» του SARS-CoV-2, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια αντίδραση από το εμβόλιο.

Η άλλη ανησυχία μας είναι ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να αναπτύξουν μακροχρόνια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών προβλημάτων, λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά έχουν δεκαετίες μπροστά τους και τρισεκατομμύρια των ακίδων πρωτεϊνών που αναφέρονται παραπάνω.

5.      Υπάρχει κίνδυνος εμμηνορροϊκής αιμορραγίας μετά τον εμβολιασμό;

Το AFLDS γνωρίζει χιλιάδες αναφορές που περιλαμβάνουν κολπική αιμορραγία, κολπική αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση και αποβολές μετά τον εμβολιασμό Covid-19, καθώς και ανέκδοτες αναφορές παρόμοιων ανεπιθύμητων ενεργειών μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε στενή επαφή με τους εμβολιασμένους.

Δεν μπορούμε ακόμη να σχολιάσουμε οριστικά τις στενές επαφές, εκτός από το ότι έχουμε ακούσει αναφορές για αυτό παγκοσμίως. Ωστόσο, υπάρχει τόσο μεγάλη αναφορά για κολπική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό που είναι σαφές ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της ακανόνιστης αιμορραγίας. Παρά αυτά τα σαφή στοιχεία, οι αλλαγές του εμμηνορροϊκού κύκλου δεν περιλαμβάνονταν στις κοινές παρενέργειες που δημοσίευσε ο FDA από τους κλινικούς συμμετέχοντες της φάσης 3. Η αναπαραγωγική υγεία των γυναικών πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη παρά να αφαιρείται από τους καθοδηγούμενους από την “ατζέντα” υπαλλήλους της δημόσιας υγείας.

Συμπέρασμα

Η συνεχιζόμενη διάθεση των εμβολίων Covid-19, συνεχίζει χωρίς να ληφθούν δεόντως υπόψη οι παρενέργειες των ασθενών και οι επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό.

Το AFLDS καλεί τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς ρυθμιστικούς φορείς υγείας να δημοσιεύσουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να πραγματοποιήσουν πρόσθετες μελέτες παρακολούθησης προτού το FDA εγκρίνει πλήρως οποιοδήποτε από τα εμβόλια που χορηγούνται επί του παρόντος με άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA). Το αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων είναι πολύ επιτακτικό για να αγνοείται.

https://tgnews.gr/aflds-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.