Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Η απάντηση στην προβοκάτσια

            radiome.gr

Ανακοίνωση της Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Οδηγήτριας

Το Radio Me ανέδειξε πρώτο και χωρίς αναστολές το θέμα των καταπατήσεων των μοναστηριακών εκτάσεων της Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Οδηγητρίας. Οι Μοναχοί και ο Οσιολογιώτατος Ηγούμενος της Μονής Πατέρας Παρθένιος έχουν περάσει, απο τη στιγμή που αναβίωσαν το Μοναστήρι, πολύ δύσκολες στιγμές με συγκεκριμένους κτηνοτρόφους.

Οι συγκεκριμένοι όχι μόνο καταπατούσαν και εκμεταλλεύονταν τις εκτάσεις της Μονής, για να εισπράτουν επιδοτήσεις απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ακόμα και την ίδια την Άγια Μονή είχαν μετατρέψει σε ”μάντρα” για τα ζωντανά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απειληθεί και η ασφάλεια των Μοναχών. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ακόμα και κλοπές σε βάρος της Μονής πραγματοποιήθηκαν, αφήνοντας τους Γέροντες χωρίς τρακτέρ για να καλλιεργούν τα κτήματα τους.

Στις εκτάσεις της Μονής Οδηγητρίας ασχολούνται επαγγελματικά αρκετοί κτηνοτρόφοι και δεν ανήκουν όλοι στην παραπάνω κατηγορία. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς αμαυρώνουν και το επάγγελμα αλλά και την τοπική κοινωνία με την συμπεριφορά τους.

Στην προσπάθεια παραπλάνησης της δικαιοσύνης έγιναν ψεύτικες ανώνυμες καταγγελιές σε βάρος του Ηγουμένου και παράλληλα υπήρξε ενας μηχανισμός διαπλοκής με ΜΜΕ, τοπικά και Αθηναϊκά, για να πέσει η λάσπη και να μείνει η εντύπωση στην κοινωνία και στους Δικαστές, οι οποίοι σύντομα θα κληθούνν να αποφασίσουν για τις υπόλοιπες αγωγές έξωσης οι οποίες έχουν γίνει καθώς άλλες έχουν ήδη εκδικαστεί υπέρ της Μονής.

Αναφέρουμε δε οτι οι υποθέσεις δεν έχουν ακόμα δικαστεί γιατι οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι ζητάνε αναβολές με δικαιολογίες ”μη σοβαρές” δεδομένου οτι απο αυτές τις εκτάσεις κρίνεται το εισόδημα των οικογενειών τους και θα έπρεπε να ήταν αυτοί πρώτοι οι οποίοι θα επιδίωκαν να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Η Εκκλησία της Κρήτης έχει ενοχληθεί πάρα πολύ απο τις προσπάθεις σπίλωσης και αμαύρωσης όχι μόνο της συγκεκριμένης Μονής αλλά και του θεσμού της Εκκλησίας.

Το δυστυχές είναι οτι ενορχηστρωτές του έργου είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ”φάει ψωμί” απο την Εκκλησία και το ευτελές κίνητρο τους εκτός απο τα οικονομικά είναι η άγρα ψήφων.

Ακόμα πιο δυστυχές είναι οτι κατά το έργο τους βρήκαν συμπαράσταση απο τοπικά ΜΜΕ τα οποία απο την μία αρέσκονται στο να προβάλουν συνεντεύξεις με Ιεράρχες, να καλύπτουν θρησκευτικές γιορτές και θρησκευτικά γεγονότα και απο την άλλη προβάλουν βλασφημίες αναξιόπιστων ανθρώπων όπως το εξωφρενικό ”το άδικον ουκ ευλογείται΄΄ που είδαμε.

Ο Ηγούμενος της Μονής Πατέρας Παρθένιος είναι σώμα της περιοχής, κατάγεται απο τη Μεσαρά, και είναι ένας απο τους μορφωμένους πνευματικούς μας καθώς κατέχει πτυχείο Χημικού Μηχανικού απο το ΑΠΘ. Ο λόγος του είναι πάντα κατευναστικός και ενωτικός αλλά στο θέμα της προάσπισης των συμφερόντων της Μονής και της Εκκλησίας έχει δείξει σπάνια πυγμή.

Παρακάτω η ανακοίνωση της Μονής

“Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Ιερά Μονή Οδηγήτριας

Σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε σκάνδαλο «Μεγάλης απάτης σε Μοναστήρι του Ηρακλείου» και περί «εκατομμυρίων σε λογαριασμούς του Ηγουμένου», κάνομε γνωστά τα εξής:

Η Ιερά Μονή και ο Ηγούμενος ουδέποτε λάβαμε γνώση με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε μας έχει κοινοποιηθεί οποιοδήποτε έγγραφο, κλήση, ή διάταξη από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή οποιαδήποτε άλλη αρχή ή υπηρεσία και κατά συνέπεια η όποια γνώση μας περιορίζεται αποκλειστικά από τα ως άνω δημοσιεύματα, τα οποία όμως «δείχνουν» την προέλευση   των εις βάρος μας έωλων και κακεντρεχών καταγγελιών.

Είμαστε σε θέση να δηλώσομε ρητά και απερίφραστα ότι όλες οι πράξεις και οι αποφάσεις του Ηγουμενοσυμβουλίου και του Ηγουμένου είναι απολύτως νόμιμες και ανάγονται στα πλαίσια διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας της Ιεράς Μονής. Οι κάθε είδους συμβάσεις που συνάπτονται είναι σύμφωνες με τη σχετική νομοθεσία υποβάλλονται και εγκρίνονται από τον Οργανισμό Διοίκησης Μοναστηριακής Περιουσίας Ηρακλείου.

Επιδοτήσεις ή ενισχύσεις που τυχόν χορηγήθηκαν σε μισθωτές παραγωγούς μέσω ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων οποτεδήποτε, εισπράχθηκαν από τους ίδιους τους δικαιούχους μισθωτές, χωρίς η Ιερά Μονή και ο Ηγούμενος να έχουν οποιαδήποτε σχέση, ωφέλεια ή ανταπόδοση από αυτές. Η Μονή ασκώντας τη διαχείριση της περιουσίας της εισπράττει τα ελαχιστότατα ενοίκια για τις εκτάσεις που μισθώνει στους παραγωγούς, χωρίς η ίδια και ο Ηγούμενος να έχουν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ωφέλεια από τη διαδικασία αυτή.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ηγουμένου και της Ιεράς Μονής, τα σημερινά υπόλοιπα, καθώς και οι κινήσεις τους διαχρονικά, είναι ήδη γνωστά στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν περιέχουν τα «μεγάλα ποσά» είτε «τα εκατομμύρια» που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, αλλά ελάχιστα ποσά, τα οποία με απόλυτη διαφάνεια και νόμιμο τρόπο έχουν αποκτηθεί από τους δικαιούχους τους.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα και οι σκανδαλιστικές λεπτομέρειές τους όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά είναι απολύτως ψευδή και εξ ολοκλήρου ανυπόστατα, δυσφημιστικά και συκοφαντικά σε βάρος της Ιεράς Μονής και του Ηγουμένου, έχουν δε προφανή στόχο να πλήξουν τη μοναχική αδελφότητα και την Εκκλησία γενικότερα.

Η Μονή μας επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την απόδοση των δεουσών ευθυνών στους εμπνευστές των εις βάρος μας συκοφαντιών.

Αναμένομε τη γνωστοποίηση του πορίσματος της Αρχής και θα επανέλθομε για το άνω θέμα.

Από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ι Μ Οδηγήτριας”

            https://radiome.gr/i-apantisi-stin-provokatsia/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.