Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΗΤΕΡΑ


www.ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: Το να είσαι μητέρα είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος που ο Θεός διαλέγει να δώσει σε πολλές γυναίκες.
Οι μητέρες πρέπει να αγαπούν τα παιδιά τους λέει :
Στον Τίτο 2:4-5, «Έτσι θα καθοδηγούν τις νέες να αγαπούν τους άντρες τους και τα παιδιά τους, να έχουν σωφροσύνη, αγνότητα, να φροντίζουν για το σπίτι τους, να έχουν καλοσύνη και να υποτάσσονται στους άντρες τους, για να μη δυσφημίζεται ο λόγος του Θεού».

Στον Ησαία 49:15α λέει, «Μπορεί τάχα η μάνα το βρέφος της να λησμονήσει, και να μη δείξει την αγάπη της στο σπλάχνο της που γέννησε;» Πότε αρχίζει η μητρότητα;
Τα παιδιά είναι δώρο από τον Κύριο (Ψαλμός 127:3-5).
Στον Τίτο 2:4 βρίσκουμε τη λέξη «φιλότεκνος». Αυτή η λέξη αντιπροσωπεύει ένα ειδικό είδος «μητρικής αγάπης». Η ιδέα που ξεπηδά από αυτή τη λέξη είναι αυτή του «προτιμούμε» τα παιδιά μας, «ενδιαφερόμαστε» γι αυτά, «τα περιποιούμαστε», «τα αγκαλιάζουμε στοργικά», «ικανοποιούμε τις ανάγκες τους», «τα προστατεύουμε τρυφερά» το καθένα σαν μοναδικό από το χέρι του Θεού.
Έχουμε εντολή στη Γραφή να δούμε την «μητρική αγάπη» σαν ευθύνη μας. Και οι μητέρες και οι πατέρες έχουν εντολή να κάνουν διάφορα πράγματα στο Λόγο:
Διαθεσιμότητα – πρωί, μεσημέρι, και βράδυ (Δευτερονόμιο 6:6-7)
Παίρνουμε μέρος – αλληλεπίδραση, συζήτηση, σκέψεις για τη ζωή (Εφεσίους 6:4)
Διδασκαλία – τη Γραφή, Βιβλική κοσμοθεωρία (Ψαλμός 78:5-6, Δευτερονόμιο 4:10, Εφεσίους 6:4)
Εκπαίδευση – βοήθεια στο παιδί να αναπτύξει ικανότητες και να ανακαλύψει τις δυνάμεις του (Παροιμίες 22:6)
Πειθαρχία – διδαχή του φόβου του Κυρίου, κρατούμε τις ισορροπίες συνεχώς, με αγάπη, σταθερά (Εφεσίους 6:4, Εβραίους 12:5-11, Παροιμίες 13:24, 19:18, 22:15, 23:13-14, 29:15-17)
Περιποίηση – προμήθεια ενός περιβάλλοντος συνεχούς λεκτικής υποστήριξης, ελευθερίας για αποτυχία, αποδοχής, στοργής, άνευ όρων αγάπης, (Τίτος 2:4, Β` Τιμόθεο 1:7, Εφεσίους 4:29-32, 5:1-2, Γαλάτας 5:22, Α` Πέτρου 3:8-9)
Πρότυπο ακεραιότητας – ζούμε αυτά που λέμε, είμαστε το πρότυπο με το οποίο το παιδί μπορεί να μάθει «πιάνοντας» την ουσία της θεοσεβούς ζωής (Δευτερονόμιο 4:9,15, 23, Παροιμίες 10:9, 11:3, Ψαλμός 37:18,37).
Η Αγία Γραφή ποτέ δεν λέει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να γίνει μητέρα. Ωστόσο, λέει ότι αυτές που ο Θεός ευλογεί να είναι μητέρες πρέπει να παίρνουν την ευθύνη σοβαρά. Οι μητέρες έχουν ένα μοναδικό και κρίσιμο ρόλο στις ζωές των παιδιών τους.
Η μητρότητα δεν είναι αγγαρεία ή ανεπιθύμητο καθήκον. Όπως ακριβώς μια μητέρα μεταφέρει το παιδί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και όπως η μητέρα τρέφει και φροντίζει το παιδί στη νηπιακή ηλικία – έτσι οι μητέρες παίζουν επίσης ένα συνεχές ρόλο στις ζωές των παιδιών τους, των εφήβων, των νέων, των ενήλικων, και ακόμα και των ηλικιωμένων.
Ενώ ο ρόλος της μητρότητας πρέπει να αλλάζει και να αναπτύσσεται – η αγάπη, η φροντίδα, η περιποίηση, και η ενθάρρυνση που δίνει η μητέρα δεν πρέπει ποτέ να σταματά.
https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/giorti-tis-miteras-ti-lei-i-agia-grafi-gia-tin-christiani-mitera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.