Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πως η κουβέντα ενός μικρού παιδιού έκανε γνωστή αλυσίδα super-market να μην ανοίγει Κυριακές


www.pentapostagma.gr
«Γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας». Αυτή η φράση που εκστομεί κάθε φυσιολογικό παιδί που θέλει να περνά τα Σαββατοκύριακα με τους γονείς του ήταν καταλυτική.
Η κουβέντα ενός μικρού παιδιού ήταν τελικά πιο ισχυρή ακόμη και από τον ανταγωνισμό. Έτσι η οικογένεια Σκλαβενίτης αποφάσισε να μείνει πιστή στην απόφασή της να μην ανοίγει τις Κυριακές.

Το «μυστικό» αποκαλύφθηκε στην εξοδιο ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη, πριν από ένα μήνα, από τον επικήδειο ενός συνεργάτης του Ομίλου:
«Κυριακή 1η Απριλίου. Ποιος δεν θα ευχόταν αυτό το άσχημο νέο να ήταν μία κακοήθεια της ημέρας. Αυτό θέλαμε να πιστέψουμε όλοι. Μας γέλασες φίλε Στέλιο. Ήθελες να κάνεις πάλι κάτι που εμείς δεν περιμέναμε. (…) Σήμερα έχεις καταφέρει να κάνεις το βάρος ασήκωτο καθώς μοναδική πυξίδα στη ζωή σου ήταν η δικαιοσύνη. «Να γίνει αυτό που είναι σωστό», αυτό έλεγες πάντα, και πάντα με μία καθηλωτική απλότητα.
Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να βρεις στον τόπο μας τον συνδιασμό μίας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας να συμβαδίζει με την ταπεινότητα, την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο. (…)
Η απόφαση του «δεν ανοίγουμε τις Κυριακές». Ποιος ξέρει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση; Ζητώ συγνώμη που μοιράζομαι το μυστικό σου. Σκεφτόσουν μαζί με τα αδέλφια σου τι θα κάνατε. Δεν είχατε αποφασίσει και βγαίνοντας από το γραφείο σου άκουσες το μικρό παιδί ενός στελέχους σου να λέει «γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας». Σου πήρε μόνο ένα λεπτό να γυρίσεις πίσω στο γραφείο σου και να πάρετε αμέσως την απόφαση σας. «Δεν ανοίγουμε»».
https://www.pentapostagma.gr/2018/05/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%AD%CE%BA%CE%B1.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.