Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Απάντηση-”χαστούκι”: Η Εκκλησία άνοιξε το παγκάρι για τον κορονοϊό


pentapostagma.gr
Χιλιάδες ευρώ στα νοσοκομεία, τεράστια βοήθεια σε όλα τα επίπεδα.
Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να αποφασίσει τι θα γίνει με τις Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας , και οι εχθροί της πίστης μας είναι έτοιμοι να ξιφουλκήσουν κατά της Εκκλησίας επειδή ζητάει τα αυταπόδεικτα.
Οι κομπλεξικοί “Σαούλ” του Χριστιανισμού όμως δεν σταματούν εκεί. Όπως σε κάθε ευκαιρία έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με σχόλια, άρθρα κλπ για την “Εκκλησία που δήθεν δεν έχει ανοίξει το παγκάρι με αφορμή την κρίση του κορονοϊού.

Η αλήθεια απέχει βέβαια παρασάγγας...
Ακολουθούν μερικά μονάχα παραδείγματα που αποτελούν “χαστούκι” στις αιτιάσεις των “παραβολάνων” του αθεϊσμού.
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας δώρισε 10.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Επίσης το χρηματικό βοήθημα των 500 ευρώ αποφάσισε να δώσει το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας , σε φοιτητές Ιατρικών και Νοσηλευτικών Σχολών της χώρας, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης διαθέτει χρήματα για να εξοπλιστούν οι ΜΕΘ του Νοσοκομείου
Η Μητρόπολη Χίου ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των αφορούντων στην υγεία των ανθρώπων λόγω του κοροναιού ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος επεκοινώνησε με την Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κανταράκη και με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Αντιφυματικού Αγώνος την ενημέρωσε ότι με εντολή του θα διατεθεί το ποσόν των 10.000 ευρώ για τον θάλαμο βιολογικής ασφάλειας, καθώς και επί πλέον 10.000 ευρώ για οτιδήποτε άλλο χρειασθεί.
Ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος προσφέρει τον μισθό του στο Αννουσάκειο. Ο μισθός αυτός θα διατεθεί δια την αγορά αναγκαίων και απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (γάντια, φόρμες, ποδονάρια, μάσκες, γυαλιά, χειρουργικές ποδιές, αντισηπτικά, κ.α.), αναγκαία και απαραίτητα δια την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, (των 100 ενοίκων του Ιδρύματος ως και των 58 εργαζομένων σε αυτό), οι οποίοι (εργαζόμενοι) υπερβάλλοντες εαυτόν καταθέτουν ψυχή και καρδιά δια να ανταποκριθούν εις τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του Ιδρύματος που για λόγους προληπτικούς έχει τεθεί σε καραντίνα.
Χορήγηση έκτακτης βοήθειας στο Νοσοκομείο Καστοριάς από την τοπική Μητρόπολη. Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, θα προβεί στην χορήγηση χρηματικού ποσού για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, πέραν των τακτικών βοηθειών οι οποίες συνεχίζονται κανονικά.
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου- Τήνου για την Ιερά Νήσο Τήνο, μισό τόνο κατεψυγμένα κοτόπουλα τα οποία, με την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄, διανεμήθηκαν άμεσα σε άπορες οικογένειες στα πλαίσια του προγράμματος της Μητροπόλεως «Είμαστε μία Οικογένεια».
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, τα συσσίτια συνεχίζονται σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί κάποια συσσίτια Μητροπόλεων να σταμάτησαν τη λειτουργία τους για την ασφάλεια και των εθελοντριών μαγειρισσών και των σιτιζομένων, όμως υπήρξε άλλη λύση. Όπως για παράδειγμα η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από την οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα διανέμονται δέματα τροφίμων. Έτσι, δεύτερη διανομή τροφίμων, σε διάστημα 2 εβδομάδων έγινε από το Συσσίτιο “ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ” του Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Ευόσμου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Οι κυρίες του Συμβουλίου της Διακονίας Αγάπης είχαν ετοιμάσει περί τα 130 δέματα, ειδοποίησαν τους σιτιζομένους και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας, τα διένειμαν με χαρά.
Και βέβαια πριν από το Πάσχα θα επαναληφθεί η χορήγηση πακέτων τροφίμων από όλες τις Μητροπόλεις
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι Μητροπόλεις ή μεμονωμένες ενορίες διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες, απαραίτητες στην παρούσα κρίση του κορονοϊού όπως όλοι οι υγειονομικοί παραδέχονται.
Αλλά και σε πνευματικό επίπεδο η Εκκλησία δηλώνει παρούσα, όπως για παράδειγμα η τηλεφωνική γραμμή Πνευματικής Στήριξης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.