Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ὄχι τώρα εἰς Ἀπόγνωση , ξεκίνησε τό ἑξάμηνο τῆς Χαρμολύπης πού ὁδηγεῖ στά γεγονότα τῆς ΠΟΛΗΣ.

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com
Πάει να βγει ο ΗΛΙΟΣ και τον πολεμούν τα σύννεφα , λες και θα είναι μόνιμα απέναντι του, δίχως να υπολογίζουν τον αέρα της ΟΡΓΗΣ.
Αφού μάντρωσαν τους ανθρώπους τώρα νοιάζονται για την ψυχική τους υγεία , φυσικά με το δίκαιο, διότι ουδείς γνωρίζει πως θα βγούμε από την καραντίνα αυτή.
Οι της νέας εποχής ακόμα και ο Ερντογάν δηλώνουν, ότι ο κόσμος μετά από αυτή την πανδημία θα είναι διαφορετικός.
Εμείς το γνωρίζουμε καλά αυτό, πολλά χρόνια πριν έρθει η άγνωστης προέλευσης πανδημία αυτή, καθότι ενημερωθήκαμε μέσω των αγίων πατέρων μας ότι θα ανατραπούν πολλά πράγματα από την καθημερινότητα μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ένας πνευματοφόρος άγιος γέροντας και κτήτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πεντέλης ομίλησε για την ΑΠΟΓΝΩΣΗ των ημερών μας και μας ειδοποιεί:
« Τώρα όμως, ολίγες ημέρες έχουμε, οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες -να μην έρχονται σε απόγνωση (οι Έλληνες)» Γέροντας Σίμων Αρβανίτης (1901-1988)
Ένας άλλος μεγάλος άγιος των ημερών μας και κτήτωρ της Ιεράς Μόνης Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ο γέροντας Εφραίμ πριν κοιμηθεί είπε σε πνευματικό του παιδί κληρικό τα εξής:
-        Παιδί μου εγώ δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ
-        Γιατί θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ
Ο Γέροντας Εφραιμ ο Αριζονίτης κοιμήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 πρωινές ώρες Κυριακής ( ώρα Ελλάδος ) όταν στις ΗΠΑ με την διαφορά ώρας ήταν Σάββατο.
Κατά μια παράδοξη συγκυρία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εξ αιτίας του κορωνοιού σημειώθηκε σύμφωνα με το CNN στην κινέζικη πόλη Γιουχάν στις 8 Δεκεμβρίου του 2019, όπως αρθρογραφήσαμε κατά επανάληψη.
Μετά όλος ο πλανήτης άρχισε να τρέχει, λες και κάποιος ξέσφιξε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης.
Ένα μικρό πραγματάκι όπως είναι ο ιός προκαλεί τόσα και τόσα.
Όλα πλέον παίρνουν την σειρά τους και μάλιστα δίχως να το καταλάβουμε.
Πάμε σε αγιασμένα λόγια που αφορούν επακριβώς τις ημέρες μας:
«...Όπως βλέπουμε σήμερα τον κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηρά κατάσταση σ’ όλη την οικουμένη, μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, που την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι η Ελλάς, η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.» Γέροντας Σίμωνας ο Αρβανίτης
Κάτι που δεν γνωρίζουμε για τον Γέροντα αυτό:
« Ο Παναγιώτης ( το κοσμικό του όνομα) επισκέφθηκε πολλές φορές το Άγιον Όρος. Μια από αυτές, στα Καυσοκαλύβια, συνάντησε τον μητροπολίτη Νεκτάριο Κεφαλά, τον μετέπειτα άγιο Νεκτάριο, και όταν πήγε να πάρει την ευχή του ο άγιος τον κράτησε από το χέρι και του είπε ότι θα γίνει πνευματικός και θα σώσει πολλές ψυχές»
« Και όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ποιο είναι το φάρμακο, θα σωθούνε, ειδεμή θα πάνε χαμένοι».
Η μάνα τον ρώτησε: Ποιό είναι το φάρμακο Γέροντα; Και ο Γέροντας της είπε: «Η Αγία Κοινωνία με την Ιερά Εξομολόγηση και μετάνοια, παιδί μου. Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες.
Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. Ξέχασε τον Θεό, τις νηστείες. Δεν προσέχει τίποτα ιερό».
Ξεκαθάρισμα. Ο Γέροντας συχνά έλεγε: «Έρχεται η ώρα που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι», εννοώντας πολέμους και ακαταστασίες (υλικές και πνευματικές) και ημέρες εκδικήσεως.
Ανάγκη, για αγιότητα! Ο Γέροντας έλεγε στους πατέρες της Μονής: Ο κόσμος ένα πράγμα έχει περισσότερο ανάγκη, την αγιότητα! Ο άνθρωπος πρέπει να μιμηθεί την απλότητα των μικρών παιδιών και, απευθυνόμενος προς τον Θεόν, να λέγει:
«Τι θέλεις, Κύριε, να κάμω»; Προσέχετε τον διάβολο. Θέλει τη διχόνοια, τη σύγχυση, την ακαταστασία. Μην ακούτε τους λογισμούς, που σας ενσπείρει.
Ο Χριστός μας, η Παναγία μας, οι Άγιοί μας, είναι γλυκύτατοι, ωραιότατοι, με πολλή αγάπη. Σ’ αυτούς να καταφεύγετε, για να σας προστατεύουν από τους δαίμονες. Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη (+1988), επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι’ αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς.
Τα παρακάτω γράφτηκαν την Σαρακοστή του 2016:
Λίγο καιρό πριν κοιμηθεί ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ του 1988 τον έφεραν ασθενούντα σε μια κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ στην Πεντέλη.
Στην τράπεζα που παρατέθηκε με έβαλαν να καθίσω δίπλα του , λέγοντας μου:
-να πάρεις την ευλογία του διότι πρόκειται περί μεγάλου Αγίου.
Μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτε περί αυτού.
Έλαβα την ευλογία και σιωπηλά δίπλα του ντρεπόμουν να φάω.
Ο Γέροντας Σίμωνας με προέτρεψε με την τρεμάμενη φωνούλα του.
-παιδάκι μου φάε το φαγάκι που σου έβαλαν
-τι νομίζεις θα το έχουμε αυτό το ταπεινό φαγάκι πάντα απέναντι μας.
Σήκωσα το κουτάλι για την σούπα που είχα μπροστά μου , αλλά αμέσως το άφησα κάτω, όταν ο Γέροντας απευθυνόμενος σε εμένα μου είπε.
Βρε ..ετοιμάζεσαι να πας στην Κωνσταντινούπολη;
Γέροντα δεν σκοπεύω τώρα να κάνω κανένα ταξίδι .
Χαμογελώντας ο Γέροντας με κοφτό τρόπο μου λέει
-θα πας και εσύ μαζί με πολλούς άλλους, μετά τα ζόρια (δεινά) που θα περάσει η Ελλάδα, να προσκυνήσετε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που θα ξαναλειτουργήσει πάλι ΟΡΘΟΔΟΞΑ.
Στο αμάξι κατεβαίνοντας από τις σκοτεινές κατηφοριές του βουνού της Πεντέλης ( τότε ήταν χωματόδρομος) πετούσα από χαρά.. έστω και αν δεν ήξερα τίποτε για αυτόν τον Γέροντα. Το μόνο που έμαθα εκείνη την βραδιά στο Μοναστήρι ήταν ότι ο παππούλης ήταν ο πρώτος ηγούμενος και ο κτίτωρ της Ιεράς Μονής.
Μετά τα έμαθα όλα……
« Επέρχεται η κάθαρσις…
Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει !!!
Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. Πηγή ‘Aφυπνιστής’
(απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε νά κάνουμε κάτι τοιούτο, γιά νά ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στήν ζωήν αυτήν, νά φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τόν κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά
περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.
Όχι μόνο θά δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη τήν οικουμένη,
διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δέν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ό Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τά έθνη;
Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος;
Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε:
«Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου», Καί γιατί;
Πώς γιατί; τά πράγματα μαρτυρούν γιατί, Είπαμε ότι διότι δέν εχύθηκε αίμα, διότι μετά πιστών φιλοσόφων επλησίαζαν τόν Θεό μερικοί.
Καί διά τούτο, ήταν ετοιμασμένοι καί ωραίαι ψυχαί.
Εις αυτές τίς ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τίς ολίγες νά πλέξει τό εγκώμιο, Σύν τούτο έχομε καί ένα άλλο.
Ποιος ό λόγος λοιπόν, αυτοί οι Απόστολοι, νά μήν έγραψαν τά Ευαγγέλια, τήν Καινή Διαθήκην, τά άλλα όλα εις τήν εβραϊκήν γλώσσα, τήν δική τους, πού μάλιστα ήταν καί αγράμματοι;
Προς έντροπήν τών συμπατριωτών, διότι ήταν ανάξιοι αυτοί νά ακούσουνε στην εβραϊκή γλώσσα τά λόγια αυτών πού σταύρωσαν τόν Χριστό,
Καί έγραψαν εις τήν, εις τήν Ελλάδα, γιατί ή Ελλάς είχε τήν γλώσσα αυτήν ή όποια ήτανε ωραία γλώσσα, άφ’ ενός μεν πού ήτανε ωραία γλώσσα καί είχε καί απήχηση σ’ όλη τήν οικουμένη, αλλά αφ ετέρου δε, ότι ήτανε καί άξιοι…
Διότι δέν ήθέλησαν νά κάνουν κακό,
Ότι ήταν αμαρτωλοί, όλος ό κόσμος. ήτανε αμαρτωλοί, αλλά όμως καί δέν μπορούσανε νά μήν δεχθούν τό ωραίο τό όποιο ήκουοαν, την ύψηλήν αυτήν, την ύψηλήν διδασκαλία, τήν εδέχθηοαν.
Όχι ότι δεν ήτανε αμαρτωλοί αμαρτωλοί ήτανε, αλλά δεν εδέχοντο τά άλλα έθνη. “Ολίγοι μόνοι καί γι’ αυτό γινοταν τόσα καί τόσα μαρτύρια, τίς χιλιάδες τών μαρτύρων.
Άμα λοιπόν, διά τούτο καί φυλάει ό Θεός τήν Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως νά τήν δοξάσει, αν καί πάντοτε έδειχνε τό μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά καί τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.
Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός. Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις,
έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση!
μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,
Έχει πει καί ό Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δέν θά πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως τήν θέλουμε.
Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε νά γνωρίσουμε ότι, μή φοβηθούμε ό,τι λέγουν, ό,τι κάνουν καί ότι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».
Καταλάβατε; Πρέπει νά γίνουν αυτά!!!
Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.
Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!
Ο τάφος τους καθώς τό είχανε πει καί αυτοί οι Τούρκοι, όπως είπαν μερικοί τώρα.
Είπαν λέει ότι είναι αδύνατον ό Αλλάχ νά ανεχθεί, είναι αδύνατον ό Αλλάχ νά ανεχθεί, εμείς θά γίνουμε θηρία, σείς δέ δέν ξέρω άν θά μείνει κανένας από σάς.
Όλίγοι πού θά μείνετε, θά πάτε στην Κόκκινη Μηλιά! Τό όποιο καί ….
Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, νά είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ό μετανοών άνθρωπος, δέν πρόκειται νά ύποστή τίποτα.
Να είμεθα χαρούμενοι, διότι εγνωρίσαμε τόν Χριστό, αλλά όχι όμως νά τόν λατρεύουμε όπως θέλει καθένας και λέγονται χριστιανοί άνθρωποι.
Αν θέλουμε νά δούμε τόν Χριστό, πρέπει νά είμαστε ανεξίκακοι, πρέπει νά έχουμε αγάπη, διά νά τήν μεταδίδουνε καί αυτή, μέ τήν συμπεριφορά μας, μέ τόν τρόπο μας καί μέ τίς καλές πράξεις μας.
Καί άν οί άλλοι άνθρωποι είναι αδύνατοι, νά τους βοηθήσουμε. Έάν οι άλλοι αυτοί είναι κακοί, νά προσπαθήσουμε, άν είναι δυνατόν νά δεχθούν τήν διδασκαλία τού Χριστού.
Τότε ασφαλώς ό άνθρωπος αυτός θά καταξιωθή διά διπλής, όχι μερίδος, αλλά τιμής παρά τού Θεού καί παρά τών ανθρώπων.»
Γέρων Σίμων Αρβανίτης
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_188.html   (5 Απρ 2020   97)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.