Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Σύλλογος «Φίλοι του Αγίου Όρους» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τ.Θ 1002,
Τ. Κ. 712 01, Πλ. Δασκαλογιάννη, Ηράκλειο, ΚΡΗΤΗΣ
e-mail: sylfao.her@gmail.com, ιστοσελίδα: https://faoher.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες, Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ, Εν αναμονή της Αναστάσεως του Κυρίου και ευρισκόμενοι εν μέσω Κορωναικής Πανδημίας, σας μεταφέρουμε τις κάτω σκέψεις μας.
1.      Θλιβόμεθα απείρως που στερούμαστε εμείς και ο Λαός μας του Εκκλησιασμού και της Θείας Κοινωνίας λόγω της «Πανδημίας», ενώ ταυτόχρονα τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από συμπολίτες μας. Όμως εφόσον η Διοικούσα Εκκλησία, έδωσε αυτή την εντολή, εμείς οφείλουμε, όσο και αν διαφωνούμε, να την τηρήσουμε και να υπακούσουμε.
2.      Να είμαστε βέβαιοι ότι η υπακοή, χωρίς αντιρρήσεις, στην Εκκλησία, θα συγκινήσει τον Κύριό μας και το Άγιο Πνεύμα, και όπου είμαστε, μες στα σπίτια μας, συγκεντρωμένοι δυο ή τρεις σε προσευχή, εκεί είναι παρών και ο Κύριός μας.
Και αν στερούμαστε την Θεία Κοινωνία ο Κύριός, θα μας κοινωνά πνευματικά, εν Αγίω Πνεύματι. Το Άγιο Πνεύμα θα αγιάζει τα σπίτια μας και θα τα μετατρέπει σε μικρές εκκλησίες. Αρκεί σε αυτά να υμνείται ο Θεός και να επικρατεί ταπείνωση, ειρήνη και αγάπη.
3.      Να δοξάζομε τον Άγιο Θεό για το μικρό επιτίμιο (του Κορωναιού) που έστειλε στον ΚΟΣΜΟ, λόγω της ακρασίας και των πολλών αμαρτιών μας (υπερκατανάλωση, υλισμός, απιστία, σαρκολατρεία κλπ).
Να τον ευχαριστούμε μες από τις καρδιές μας που ξανασμίξανε οι οικογένεις, που δεν ξενυχτούν τα παιδιά μας, που αρχίσαμε να προσευχόμαστε, που ελαττώθηκαν τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, που ελλατώθηκε η μόλυνση του πλανήτη μας, που γινόμαστε πιο λιτοί, πιο απλοί και πιο ελεήμονες, που μαθαίνουμε να ζούμε με λιγότερα και γινόμαστε ασκητικότεροι.
4.      Να διώξουμε τον φόβο της αρρώστιας με την Αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπό μας και με την απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα Του, «ει ο Θεός μεθ΄ υμών, ουδείς καθ΄ ημών».
5.      Παρακαλούμε να αγνοούμε τα σενάρια συνομοσιολογίας και καταστροφολογίας που δημιουργούν μίσος και φόβο, και να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι την πανδημία που πιθανόν να την σχεδίασαν σατανικές δυνάμεις, την επέτρεψε όμως ο Θεός, όπως επέτρεψε και την Σταύρωση του ΥΙΟΥ του για να έλθει η Ανάσταση όλου του ανθρώπινου γένους.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε την ευλογία και την ειρήνη του Κυρίου, να είστε υγιείς, σωματικά και πνευματικά, και να έχουμε, μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου, και την Ανάσταση τη δική μας, του Λαού μας και του κόσμου όλου.
Με Αγάπη Χριστού 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.