Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

“Δώστε στη ζωή σας την ειρήνη και τη σιωπή”

vimaorthodoxias.gr

Παρατήρησα ότι πολλοί τώρα δεν μπορούν να αντέξουν τη σιωπή. Οι μάνατζερ φωνάζουν. Οι νέοι ακούν δυνατή μουσική. Οι ηλικιωμένοι παρακολουθούν τηλεόραση ατελείωτα.

Ο καθένας φαίνεται να φοβάται να είναι μόνος με τον εαυτό του. Αυτό πνίγει τη φωνή της συνείδησης. Η συνείδηση είναι ένα μήνυμα από τον Θεό.

Το να ζεις με συνείδηση είναι να ζεις παρέα με τους αγγέλους. Όταν ένα άτομο δεν γνωρίζει την σιωπή, δεν μπορεί να ακούσει αγγέλους. Λένε όταν είναι ήσυχα. “Ένας ήρεμος άγγελος πέταξε κοντά.”

Η σιωπή βοηθά. Σε σιωπή, η μητέρα μπορεί να ακούσει το κλάμα των απομακρυσμένων παιδιών και να προσευχηθεί προσεκτικά γι ‘αυτούς.

Και ο Κύριος του απαντά.

Στα πνευματικά βιβλία μπορούν να βρεθούν περιγραφές τέτοιων καταστάσεων όπως η «σιωπή του νου», η «ησυχία του νου». Και ο Κύριος σε ένα από τους τίτλους του ονομάζεται Κύριος της Σιωπής, ο Αρχηγός της Σιωπής.

“Δώστε στη ζωή σας μας την ειρήνη και τη σιωπή …”; “Ας ζήσουμε μια ήσυχη και σιωπηλή ζωή με όλη την ευσέβεια και την γαλήνη…”.

https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/quot-doste-sti-zoi-sas-tin-eirini-kai-ti-siopi-quot/?fbclid=IwAR0OVSa9EhTHXBemNKXI2BlNV6INe_b-5fO5Yjg-AMIUdxpZj1fGqymMT2g   (20 Ιαν 2021   58)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.