Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Γιατί να κάνεις το εμβόλιο όταν υπάρχει το φάρμακο! Ιταλία: Nαι στη χρήση υδροξυχλωροκίνης κατά του Covid-19 έπειτα από δικαστικό αγώνα 150 γιατρών

 ellinonea.blogspot.com

Η κίνηση 150 Ιταλών γιατρών να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν- συνταγογραφούν την υδροξυχλωροκίνη για θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού, και τελικά να δικαιωθούν, γίνεται είδηση σε πολλά μέσα ενημέρωσης ανά την Ευρώπη.

Τελευταία η γνωστή γαλλική εφημερίδα «FranceSoir» έκανε λόγο για το συγκεκριμένο γεγονός και μάλιστα απέδωσε και βραβείο στη συγκεκριμένη ομάδα γιατρών.

Έρικ Γκριμάλντι

Σε ανάρτησή του ο δικηγόρος από τη Νάπολη, Έρικ Γκριμάλντι, ο οποίος εκπροσώπησε τους γιατρούς, αναφέρει:

«Η διάσημη γαλλική εφημερίδα “FranceSoir” αποδίδει τα βραβεία στις προσωπικότητες του έτους 2020. Ένα ειδικό βραβείο, μεταξύ άλλων, απονέμεται στους 150 Ιταλούς γιατρούς, οι οποίοι εκπροσωπούνται από εμένα, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, και οι οποίοι κατάφεραν τελικά να μπορούν πια ελεύθερα να συνταγογραφούν προληπτικά υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του Covid-19, αφού η AIFA (Ιταλική Υπηρεσία Φαρμάκων) είχε αναστείλει χωρίς να δώσει εξηγήσεις τον πειραματισμό με τη συγκεκριμένη ουσία, ενώ είχε απαγορεύσει και τη συνταγογράφησή της.

»Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε στην επίτευξη μιας ιστορικής απόφασης, προσπάθεια η οποία αναγνωρίστηκε και πέρα από τα σύνορα και έδωσε τη δυνατότητα στου γιατρούς να ενεργούν με συνείδηση για την επιστήμη, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη».

Σημειώνεται πως στις 11 Δεκεμβρίου τμήμα III του Ιταλικού Συμβουλίου της Επικρατείας αποδέχθηκε την έφεση μιας ομάδας γενικών γιατρών και ανέστειλε την απόφαση της AIFA της 22ας Ιουλίου που απαγόρευε τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του Covid-19.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, «η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης δεν είναι επαρκής νομικός λόγος για να δικαιολογήσει την αναστολή της χρήσης της».

Η είδηση αυτή διαδίδεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον γνωστό Ιταλό αρχιτέκτονα και πολιτευτή Άντζελο Σαρατσίνι να γράφει: «Ακόμα και οι Γάλλοι εκτιμούν τον Γκριμάλντι και τους γιατρούς του».


https://www.zougla.gr/kosmos/article/italia-ne-sti-xrisi-idroksixlorokinis-kata-tou-covid19-meta-apo--dikastiko-agona-150-giatron

http://ellinonea.blogspot.com/2021/01/n-covid-19-150.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.