Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Αυτή είναι η μεγαλύτερη Ευλογία μέσα στο σπίτι μας

vimaorthodoxias.gr

Έλεγε ο Γέροντας Κλεόπας Ηλιέ: «Γνωρίζετε εσείς ποιά είναι η Μητέρα του Κυρίου μας και πόσο αγαπά και πόση η δύναμίς της και πόσο το έλεός της;

Είναι η Μητέρα μας, η οποία έχει έλεος γιά τους πτωχούς και τις χήρες και τους λοιπούς Χριστιανούς. Πάντοτε προσεύχεται στον Σωτήρα Χριστό γιά όλους μας».

Σχεδόν σε κάθε κήρυγμά του ο π. Κλεόπας ερωτούσε τους Χριστιανούς: «῎Εχετε την Εικόνα της Παναγίας μας στο σπίτι σας; Καντήλι μπροστά στην εικόνα της έχετε;».

Κατόπιν τους συμβούλευε: «Νά πάρετε την Προστάτιδα και Βοηθό μας, την Μητέρα μας που είναι στους ουρανούς και στην γή νά την βάλετε στά σπίτια σας! Αυτή είναι η Βασίλισσα του ουρανού και της γής!

‘Εάν θά πάρετε Αυτή την Προστάτιδα Παναγία στά σπίτια σας και της διαβάζετε κάθε πρωί με το καντήλι της αναμμένο τους Χαιρετισμούς της και το βράδυ την Παράκλησίν της, θά την έχετε βοηθό σ’ όλη την ζωή σας και τη στιγμή του θανάτου σας και την ημέρα της Κρίσεως.

Γνωρίζετε πόσο δύναται νά βοηθήση η Θεοτόκος Μητέρα μας μπροστά στον Θρόνο της Παναγίας Τριάδος; ‘Εάν δεν υπήρχε Αυτή, πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος θά εχάνετο από πολύ παλαιότερα!

            https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/ayti-einai-i-megalyteri-eylogia-mesa-sto-spiti-mas/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery    (5 Ιουν 2021   69)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.