Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Άρχισαν τα όργανα» από τις συνέπειες του νέου μαθήματος θρησκευτικών

http://www.vimaorthodoxias.gr/
Μαθητής πριν ξαπλώσει να κοιμηθεί πήγε να κάνει την προσευχή του όπως συνήθιζε κάθε βράδυ. Ωστόσο, πριν μερικές ημέρες άρχισε, λίγο πριν πέσει στα γόνατα μία διαδικασία, που τράβηξε την προσοχή της μητέρας του. Ένηψε χέρια, πόδια, κεφάλι, αυτιά…(!) Στην εύλογη απορία της μητέρας του απάντησε πως στο βιβλίο τους (των Θρησκευτικών) περιγράφει «πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε πριν την προσευχή»!
Όταν η μητέρα του του εξήγησε πως αυτά είναι συνήθειες των μουσουλμάνων, είχε πλήρη σύγχυση!

Ακούτε;
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νέων βιβλίων.
Αυτός ίσως ήταν και ο στόχος των ιθυνόντων.
Αν ναί, το κατάφεραν!
Φυσικά, από αυτούς δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο.
Η ιδεολογία τους, η συμπεριφορά τους, η όλη τους βιοτή, όλα, βροντοφωνάζουν την αθεία τους, την ανηθικότητά τους, την αναισχυντία τους.
Εμείς όμως τι κάνουμε;
Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας παροτρύνουν τους χριστιανούς του ποιμνίου τους να επιστρέψουν «ως απαράδεκτα» τα βιβλία των παιδιών τους στο Υπουργείο. Μήπως αυτό πρέπει να γίνει μαζικά και πανελλαδικά πριν είναι πολύ αργά;
Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, αν αυτό το παιδί έκανε από μικρό την προσευχή του μαζί με τους γονείς του, θα είχε πρότυπα και δεν θα ξέφευγε σε άλλες… συνταγές.
Αν αυτό το παιδί είχε γαλουχηθεί με τα νάματα της πίστεως, «εκ κοιλίας μητρός» δεν θα ήταν εύκολο να παρασυρθεί από τα ρυπαρογραφήματα, που κάποιοι συνεχίζουν να τα αποκαλούν «βιβλία».
Αν αυτό το παιδί κράταγε από παιδάκι την Βίβλο, την εικονογραφημένη, ή ξεφύλλιζε χριστιανικά παιδικά περιοδικά και βιβλία, θα είχε άλλες εικόνες αποτυπωμένες στο μυαλό και στην καρδιά του.
Αν αυτό το παιδί οι γονείς του το έβλεπαν πρώτα σαν ψυχή αθάνατο και ύστερα σαν βιολογική ύπαρξη, θα έπρατταν αναλόγως και δεν θα κινδύνευε σήμερα από κανέναν και από τίποτε.
Δυστυχώς, όμως, όπως έλεγε και ο π. Θεόφιλος, «οι γονείς σήμερα ενδιαφέρονται για το πως θα ταίσουν, πως θα ντύσουν, πως θα σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα οποία κατήντησαν παχυνόμενα χριστουγεννιάτικα χοιρίδια και ξέχασαν ότι έχουν και ψυχή αθάνατο»!
Μήπως είναι καιρός να αφυπνισθούμε; Να γρηγορήσουμε;
Σεβαστοί γονείς, στείλτε τα παιδιά σας στα Κατηχητικά Σχολεία!
Ψάχνετε τα καλύτερα φροντιστήρια για τα παιδιά σας και καλά κάνετε!
Μην αμελείτε όμως το μείζον! Την ψυχή του παιδιού σας!
Τα παιδιά δηλητηριάζονται καθημερινά μην τους στερείτε το αντίδοτο!
Συνδέστε τα με τον Χριστό και την Εκκλησία.
Ψάξτε Ορθόδοξα Κατηχητικά Σχολεία, Συνάξεις νέων, Κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής και δώστε αντισώματα στα παιδιά σας αλλά και σε σας τους ίδιους. Ασφαλιστείτε και ασφαλίσετε ο,τι πιο πολύτιμο έχετε:
τα παιδιά σας, τα παιδιά μας!
Την ελπίδα του Γένους μας!

http://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/archisan-ta-organa-apo-tis-synepeies-tou-neou-mathimatos-thriskeftikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.