Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Βίοι Αγίων


Το Πατριαρχείο Μόσχας και το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ παραδίδει στην παγκόσμια Ορθοδοξία μια ταινία ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων συνολικής διάρκειας 5 ωρών με θέμα την αγιασμένη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου. 

Ευχαριστούμε τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την άδεια και την παραχώρηση της ταινίας στο κανάλι μας.
Επεισόδιο 1ο: Η Γέννηση και τα Παιδικά Χρόνια
Επεισόδιο 2ο: Η Αρχή της Μοναστικής Ζωής
Επεισόδιο 4ο: Η Επιστροφή στο Άγιο ΄Ορος
Επεισόδιο 3ο: Ο Αναχωρητής του Σινά
Επεισόδιο 5ο: Παναγούδα

Επεισόδιο 6ο: Τα Τελευταία Χρόνια της Επίγειας Ζωής


Ο καθηγητής Φιλόλογος & Θεολόγος κύριος Κωνσταντίνος Χρ. Νούσης μιλάει για τον βίο τα θαύματα και τη διδαχή του νεοανακηρυχθέντος Αγίου Πορφυρίου του καυσοκαλυβήτου.
Ο όσιος Γέρων Πορφύριος, κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στην Εύβοια, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της επαρχίας Καρυστίας.Παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, στο καλύβι του Αγίου Γεωργίου στα Καυσοκαλύβια στις 4 :31 τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου 1991.

Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2013, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ενας λεπρός που αγίασε… Όσιος Νικηφόρος 4/1/1964

 Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός (1890-1964) κατετάγη πρόσφατα στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Πεμπτουσία κάλυψε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στο Γ.Ν.Δ.Α. «Αγία Βαρβάρα» (που παλαιότερα ονομαζόταν Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων) για την μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, όπου εκεί κοιμήθηκε στις 4-1-1964. Ο π. Σίμων Αγιορείτης, ο βιογράφος του Αγίου Νικηφόρου, παραχώρησε συνέντευξη στην Πεμπτουσία όπου μιλά για τον βίο και τα θαύματα του Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.