Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Σιατίστης Παύλος: Η τελευταία του ομιλία (ΒΙΝΤΕΟ)


ekklisiaonline.gr
ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: Εκοιμήθη στις 13 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος. Ήταν ταπεινός και αγαπούσε, κατά τον τίτλο μίας εκ των τελευταίων επί γης ομιλιών του για κάποιον που αγάπησε και θαύμαζε και επικαλούνταν καθημερινά: τον πολυαγαπημένον του, Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη.
Έτσι, λοιπόν, αφιέρωμα στον Άγιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία, είχε πραγματοποιηθεί προσφάτως κατά την 8η Ημέρα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018» στο κατάμεστο από το πλήθος των πιστών ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου.
Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος με θέμα: «Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός, δεν μπορεί να αγαπήσει – Ο Άγιος Ιάκωβος, όπως τον έζησα».
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, αφού είχε αναφερθεί εκτενώς στα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιακώβου, ομίλησε για γεγονότα στα οποία ήταν αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας.
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πολλές συναντήσεις και συζητήσεις του με τον Άγιο, για τα χαρίσματα, διορατικό, προορατικό, με τα οποία ήταν προικισμένος από το Άγιο Πνεύμα ο θαυμαστός Γέροντας, για λειτουργικές εμπειρίες, για την παρρησία που είχε απέναντι στον Όσιο Δαυίδ και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, για συμβουλές προς πρόσωπα που διέτρεχαν πνευματικό ή σωματικό κίνδυνο και για θαύματα τα οποία επιτελούσε ακόμα εν ζωή με την καθαρή προσευχή του.
Στον επίλογο του, είχε παροτρύνει με τον ζωντανό θεολογικά άρτιο λόγο του το πυκνό ακροατήριο, να μιμηθεί την άγια βιωτή του Οσίου Ιακώβου, τις αρετές του και ιδιαιτέρως τους γονείς, στο παιδαγωγικό έργο της κατά Θεόν ανατροφής των παιδιών, που ο Θεός τους χάρισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.