Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Tι θέλει από εμάς ο Θεός; (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

megalipanagiathivon.gr

-Γέροντα, τι θέλει από εμάς ο Θεός;

-Ο Θεός από εμάς θέλει την προαίρεσή μας, την αγαθή μας διάθεση, που θα την εκδηλώνουμε με τον έστω και λίγο φιλότιμο αγώνα μας, και την συναίσθηση της αμαρτολώτητός μας.

Όλα τα δίνει Εκείνος. Δεν χρειάζονται μπράτσα στην πνευματική ζωή. Να αγωνιζόμαστε ταπείνά, να ζητούμε το έλεος του Θεού και να Τον ευγνωμονούμε για όλα.

Αυτός που εγκαταλείπεται στα χέρια του Θεού, χωρίς κανένα δικό του σχέδιο, περνά στο σχέδιο του Θεού. Όσο ο άνθρωπος είναι γατζωμένος στον εαυτό του, μένει πίσω֗ δεν προχωράει πνευματικά, γιατί εμποδίζει το έλεος του Θεού. Για να προκόψει, χρειάζεται πολλή εμπιστοσύνη στον Θεό…

Ο Θεός κάθε στιγμή χαϊδεύει με την αγάπη Του τις καρδιές όλων των ανθρώπων ,αλλά εμείς δεν το καταλαβαίνουμε ,γιατί οι καρδιές μας έχουν πιάσει πουρί. Όταν καθαρίση την καρδιά του ο άνθρωπος, συγκινείται, διαλύεται, τρελλαίνεται, γιατί βλέπει τις ευεργεσίες ,τις καλωσύνες του Θεού , που όλους τους αγαπά το ίδιο. Για αυτούς που ταλαιπωρούνται ,πονάει. Για αυτούς που ζουν πνευματική ζωή ,χαίρεται.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Από το Βιβλίο: «Πνευματική αφύπνιση»

https://megalipanagiathivon.gr/2020/07/19/t%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CF%82/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.